PC Napajanje 300W
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
PC Napajanje 300W
Imam staro napajanje 300W znaci ono ima izlaz na 12V e sad mene zanima kako da od 12V napravim 230V izlazne snage...ISTO KAO I INVERTER DA BUDE na tu foru da radi... jel ima ko kakvu ideju
Re: PC Napajanje 300W
Jel' sad hoćeš da to napajanje ima izlaz 230V, ili hoćeš da imaš uređaj koji ti daje 230V s akumulatora od 12V ???
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- Resistor_01
- Pravo uznapredovao :)
Ako hoces sa 12V da dobijas 220V evo seme http://www.eleccircuit.com/wp-content/u ... 2n3055.jpg
mislio sam spojit na akumulator od 12V i da dobijem struju od 230V moguc ili
Naravno da je moguce . Evo kolega Resistor_01 je dao ti je jednu shemu . Probaj upisat u google 12V to 230V converter schematic pa vidi rezultate .
Edit :
Samo da znas neces dobit 230V struju vec 230 V [mjena jedinica V , volt] volti . Struja se izrazava u amperima[A] dok napon u voltima [V].
Jao meni jel ti to mislis spojit PC napajanje na akumulator da dobis 230 V ?! E to nebu islo . Tek sam sad shvatio tvoj naslov...
Edit :
Samo da znas neces dobit 230V struju vec 230 V [mjena jedinica V , volt] volti . Struja se izrazava u amperima[A] dok napon u voltima [V].
Jao meni jel ti to mislis spojit PC napajanje na akumulator da dobis 230 V ?! E to nebu islo . Tek sam sad shvatio tvoj naslov...
Zasto nemoze ako moze smanjit zasto nebi se moglo obrnit
Ajd ti lijepo odi u pizzeriju pa si naruci pizzu , nemoj ju odmah platit. Pojedi ju pa ju onda vrati u komadu a ne u ...Daj razmisli malo ...
Probaj malo proucit rad transformatora, pa onda punovalni ispravljac . Biti ce ti puno jasnije a mozda poslije napravis kakav svoj inverter . Evo za trafo pogledaj na wikipediji, a ako nesto nece biti jasno pitaj ovdje na forumu.
- Resistor_01
Kao sto vec kaze maki prouci to malo bolje pa onda probavaj nesto napraviti
nebi postavio temu da mi je sve jasno zato pitam vas jel moguce il nemoguce
- Resistor_01
Nije moguce .
heheh u krivu si sve je moguce samo je to veliki ??????????????
Nije moguće. U AT/ATX napajanjima se koristi frekvencija od 20kHz pa naviše, a tebi treba 50Hz. Osim toga, zbog navedene frekvencije transformatori u tim napajanjima imaju feritnu jezgru, a tebi treba jezgra od trafo-limova ili trake, već prema izvedbi. Jedino što možeš napraviti koristeći dijelove iz računalnog napajanja jest izvor istosmjernog napona i struje, čak i tvojih 230 V. Naravno, ako znaš kako no sve mi se čini da ne znaš pa ti ostaju dvije opcije: ili se ostavi ćorava posla ili prioni k učenju i prouči kako radi SMPS. Literature imaš hrpu na netu. Samo potraži.
Lijenost je iz raja izašla.