Meni je na preampu dovoljno samo 2 ulaza, i kao idealno rješenje za to su 2 relay-a (4 prekidača) koja prekidaju kompletno i signal i GND liniju source-a. Znači kad je odabran ulaz 1, ulaz 2 je kompletno izoliran (i GND) od svega, i obratno. Naravno ako je nekom minimalno potrebno 10 ulaza da je to onda sasvim neka druga priča.
Škljocanje relay-a je zadnja stvar koja bi mi smetala, a implementacija je full jednostavna, bez ikakvih (značajnijih) utjecaja na kvalitetu zvuka. Slušao sam zvuk koji je bio više nego dobar, a prolazio je kroz lošije chipove od ADG409, tako da to ne mora biti loše uopće, al implementacija (meni) nije jednostavna. Znači (da bi stvari ostale na ozbiljnom nivou) opet treba makar 2 posebna navoja na trafou za analogni dio napajanja ADG409, neloša regulacija, dobar layout i tako to... uglavnom složenije nego relay-i, sa šansom da krajnji rezultat bude nezadovoljavajući.
Boja tona meni nema veze sa dobrim zvukom (bez obzira na izvedbu). Ako fali visokih ili basa ili ne znam čega u sustavu, onda sustav smrdi kao takav, i treba vidjet/čuti u čemu je problem te ga riješit po mogućnosti. Odnosno, opcija boje tona meni nije opcija.
Ako te zanima utjecaj uC na zvuk, kad složiš taj preamp, napravi test, pa će ti sve (ili neće) biti jasno. Ja sam to obavio davnih dana. Recimo da stvari u momentu pojačavanja/stišavanja nisu bitne (eto, da te obradujem, PGA2310 ne škljoca). Kad ta radnja prođe, dvije su opcije. Prva je spavanje uC, a druga je da se sa dva relay-a (4 prekidača) kompletno prekine veza imeđu pota i uC (GND, CLK, WS, DATA). Meni je prva više nego OK. DOT segment zadnje 7-seg znamenke mi služi za indikaciju budnosti uC, tako da točno znam, jel se budi i kad ne treba.
LCD display zbog jednostavnije izvedbe natpisa? Kakvih natpisa? Ti vidiš te natpise na LCD-u sa 10m udaljenosi? LED, LED, LED...
WIMA 10uf MKP10, na ulazu pota, bit će više nego OK. Ništa osim nje na ulazu ti ni ne treba.
Pa barem to (PIC source za PGA2310) nije problem naći na net-u, i prilagoditi ga svojim željama.
http://till.pm-si.com/PGA/index.html