Ormarić sa PLC-om

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
sprecho

Ormarić sa PLC-om

Post by sprecho »

Ovako, imam kući ormarić sa PLC-om "Moeller easy 619-dc-rcx" i u njemu ima još neki dio, uzak i visok, nisam vidio za šta je, ima jos transformator, dvije kontakt sklopke, osiguraci. Sa vanjse strane ima tri lampice "Klima 1", "Klima 2", "Greška", ima 3 utičnice (pretpostavljam da su one na izlazima iz PLC-a) i ima dugme jedno "Reset" Ima i sklopku za uključenje. Takodjer ima i senzor za temperaturu sa vanjske strane.

Vrlo očito je da je taj ormarić kontroliso temperaturu negdje.

Mene zanima za se on takav, kakav je, moze koristit. Mozel za hladnjace npr il nesto tako. I koliko košta jedan takav ormarić. Sve je lijepo spojeno. Mogu i slike postavit poslije.

Hvala :)
Darkoo
Penjem se :)
Penjem se :)

Re: Ormarić sa PLC-om

Post by Darkoo »

Postavi slike , eventualno neku tablicu proizvodjaca to jest podatke sa samog uredjaja pa onda mozemo reci nesto pribliznije .
Pozdrav
sprecho

Post by sprecho »

Evo slika iz svih uglova

http://imgur.com/a/D2blV
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Odlična stvar. Ima samo jedan problem :azdaja: Moraš imati kabal i softver na računalu da vidim šemu i program.... 8)
kizbaja
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by kizbaja »

to je ormiric neke ventilacije tj, po ovom kolko vidim sluzi za pogon 2 ventilatora ili neka druga dva elektromotora uvjetovana sondama spojenim na PLC

konkretno ako nemas sve sonde i Inpute ovaj ormar kao cjelinu mozes bacit jer se svaki takav PLC programira za svoju svrhu i to sve u zavisti kolko ima inputa i kolko outputa te koje su sonde i osjetnici prikopcani na njega i na kojim ulazima

ili poskidat djelove pa iskoristit za nesto drugo, kao i PLC ako ga znas programirat

ako si mislio slozit neku klimu pomocu tog ormara zaboravi jer ta automatika je najmanji trosak i pojam KLIMA znaci sustav izmedju 15 i 35 stupnjeva dal grijanje ili hladjenje, moze bit bilo sta

materijal za takav ormaric kosta oko 400 eura, i bez programa
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Vidi se da ima spojena dva digitalna ulaza (možda kakva vrata; kontakti senzor...) i jedan analogni (na 7 ili 8 ), i to preko omsko naponskog pretvarača(ona uska stvarčica), senzor za temperaturu PT100.
I priključeno 4 digitalna izlaza
sprecho

Post by sprecho »

Ima vani skopcan senzor za temperaturu, pratio sam zice, idu do te uske stvarcice i iz nje na PLC. Ostalo nisam pratio, mislim da je trivijalno, al nisam ni drugi ulaz upratio.

Znaci kad bi ovako prodavo ormaric, mogo bi prodat za 400 eura?
To me najvise i zanima, jer rodjak mi je donio njega jer ja studiram ETF pa da pogledam, prepozno sam to sta ima u njemu otprilike al kako se jos uvijek ne bavim time postavio sam ovdje da vidim. Mozda je sluzilo za hladjenje nekog postrojenja, nemam pojma.
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Malo progooglaj. Stvar je dobra za učenje, ako ostaje kod tebe. Inače kod nas se taj PLC uči u 4 razredu srednje škole. A onaj pretvornik za PT100 godinu ranije...
sprecho

Post by sprecho »

guglo sam a nista konkretno :S
neki slicni PLC-i se krecu oko $150-$200

pa reko mozda ima neko ko se bavi s ovim da mi kaze iz prve ruke
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by pedja089 »

Nemoj guglati cenu, nego specifikacije, programe, uputstva za plc...
bob4
Stariji član
Stariji član

Post by bob4 »

Post Reply