Razvodnik za internet
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Razvodnik za internet
Pozdrav forumasima,
posedujem modem za internet koji ima jedan izlaz za ethertnet kabl, a zeleo bih da internet koristim za 2 kompjutera i zanima me kakav bi ja razdelnik trebao da kupim, googlao sam, ali nisam uspeo da nadjem kako se zove. Hvala unapred!
posedujem modem za internet koji ima jedan izlaz za ethertnet kabl, a zeleo bih da internet koristim za 2 kompjutera i zanima me kakav bi ja razdelnik trebao da kupim, googlao sam, ali nisam uspeo da nadjem kako se zove. Hvala unapred!
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Re: Razvodnik za internet
Zove se swich ili HUB
To me je zanimalo, hvala niho!
znači tako je ! switch ili HUB imaš ih sa više ili manje portova , sa napajanjem rade na +5V ili +12V ali ako hočeš tako bolje ti je za nekih 70kn (10eur) kupi wifi (wlan) adapter (stick) i spojit se bežično.U kraljnjem slučaju nemaš kabel za koji češ zapinjat
Da ako ima WiFi na modemu ako ne onda mora kupiti dva pa jedan setovati kao ruter a drugi kao AP. Bojim se da je to za njega malo pokomplikovano
Nego de ti nama sliku ili naziv tog tvog modema, mozda ima USB izlaz ( pretpostavljam da ima ako je od onih Huavei ili sl.) onda ti ne treba nista. Jedan komp spoji na USB a drugi na RJ45 tj. mrezni konektor.
Nego de ti nama sliku ili naziv tog tvog modema, mozda ima USB izlaz ( pretpostavljam da ima ako je od onih Huavei ili sl.) onda ti ne treba nista. Jedan komp spoji na USB a drugi na RJ45 tj. mrezni konektor.
i puno manjedodo sb wrote:znači tako je ! switch ili HUB imaš ih sa više ili manje portova , sa napajanjem rade na +5V ili +12V ali ako hočeš tako bolje ti je za nekih 70kn (10eur) kupi wifi (wlan) adapter (stick) i spojit se bežično.U kraljnjem slučaju nemaš kabel za koji češ zapinjat
http://www.ebay.com/itm/USB-150M-Wirele ... 1c29d31bf2
Prvi put sam samo bacio pogled na ruter, posto je bio zavucen iza televizora, sada sam ga bolje pogledao i skontao sam da ima i usb prikljucak, sto resava problem bez kupovine razvodnika. Uspeo sam da nadjem instalacioni cd, jos da kupim usb kabel i to je to! Hvala na pomoci!
A i dalje ne znamo o kakvom se "modemu" radi.
ništa začuđujuče , svi to rade , momci se tek prijavili na forum i odma lete stavit post u kojem nepiše nikakva informacija koja bi pomogla nama , da pomognemo njemu.............klasika
Izvinjavam se što u mojim postovima nigde ne (razmak) piše ime modela. Nisam stigao ovih dana napisati, veoma sam zauzet. Znači, u pitanju je model THOMSON TCM420, evo i slike: Inače Dodo, nisam se ovih dana registrovao, nego će za 4 meseca biti 2 godine, a ti u odnosu na mene, koliko vidim, si svega 4 meseca duže aktivan. Problem sam inače rešio. Sve u svemu hvala!
pozdrav i tebi , pogledaj kad sam se registrirao ovdje prije 2 godine pa malo i više , pa šta ako nisam imo vremena da svaki dan tu postam? i inače radioamater sam i internet i wirelles su mi hobi i napravio sam antena malih milijun i razvlaćio ljudima internet itd.. tako da nečemo raspravljat sad ko je bolji , da si bolji nebi ispitivo ovakvu banalnu stvar??
Pitao sam samo kako se zove taj razvodnik nista vise, ne bavim se time. Ne cemo se raspravljati, neka admini zakljucaju temu!