Znam da je tema off topic,malo sam pretrazio forum ali nisam nasao konkretan odgovor.Da li netko ima shemu ili link provjerenog DC-AC sinusnog pretvaraca za pumpu od centralnog grijanja?Jucer malo snijeg padao pa nestalo struje na dva sata a pec od centralnog bila puna drva i ode temperatura preko 110 stupnjeva i raste.
Kupio sam neki pretvarac - modificirani sinus ima na izlazu-pumpa radi ali zuji , nekako cudno mi radi ,pa se bojim da mi ne izgori.
Off topic dc-ac pretvarac sinus
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Off topic dc-ac pretvarac sinus
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Znam dosta ljudi koji koriste takve pretvarace, pumpe zuje ali ne pregorevaju....pumpa radi ali zuji , nekako cudno mi radi ,pa se bojim da mi ne izgori...
Na tebi je da odlucis sta ces da cinis. Da je moja, ja bih je ostavio na taj pretvarac.
Alexa
Slažem se s Alex-om, davno mi je pumpa dugo radila na najjednostavnijem pretvaraču koji je davao pilasti ili pravougaoni oblik napona, a sad radi na UPS-u.
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
Koji ups koristis i da li je izlaz sinus ili pravokutnik.Da li pumpa zuji na tom ups-u
Da li si stavljao veci vanjski akumulator da duze radi ili si ostavio one koji su u njemu tvornicki ugradjeni.
Da li si stavljao veci vanjski akumulator da duze radi ili si ostavio one koji su u njemu tvornicki ugradjeni.
E sad, jedino ti mogu odgovoriti u vezi akumulatora: vanjski je cca 55Ah, a što se pumpe tiče nisam siguran za zujanje pošto ne radi tako često.
Nemam osciloskopa da vidim oblik napona.
Ma ništa ne brini, pusti to da radi tako....
Nemam osciloskopa da vidim oblik napona.
Ma ništa ne brini, pusti to da radi tako....
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti