8085 AH

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: 8085 AH

Post by Kukinjos »

Oteo mi @nano kompletan tekst :lol: Potpisujem.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
okanelo

Post by okanelo »

Pa za sada mogu reci samo da je taj stavljeni kondenzator sigurno iste vrijednosti.
Čekam dio, i čovjeka koji će ispitati sve to!
Dodatni problem je što je to sve nepristupačno...Tu ima 8 ploča i sve se montiraju jedna uz drugu pa se ni jednoj ne može prići dok se ne izvadi potpuno.A predpostavljam da se te stvari ispituju pod naponom.
Ne znam da li se može izmisliti neki džek ili nešto slično pa da se na žice izvuče....Šta vi radite u takvim slučajevima???
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by Kukinjos »

Za te slučaje se koriste tzv. extender boards.
http://eepublishers.co.za/article/vepac ... oards.html
Jako je teško bez takvog alata rješavat problem, naravno i osciloskop bi bio od neprocijenjive koristi. Svakako vodi računa da meštar nije neki što to popravlja onako usput, dok surfa po netu!
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
josip
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by josip »

Obično serviseri takve profesionalne opreme raspolažu sa odgovarajućom priborom.
U pribor spadaju i tzv "produžne pločice" i/ili produžni kablovi.
Produžne pločice su uglavnom istih dimenzija kao i originalne sa muško-ženskim konektorima na sebi povezanim sistemom "1 na 1".
Pločicu koju želimo ispitati, podesiti ili provjeriti, izvadimo iz okvira i na njeno mjesto utaknem produžnu.
Na vanjski rub produžne pločice utaknemo izvađenu iz okvira i sve nam je dostupno.
Neki proizvođači uz svoj uređaj isporučuju set rezervnih dijelova i ovakav pomoćni pribor.
Pošto se u ovom slučaju radi o malo starijem uređaju, jedina mogućnost je izrada produžnih pločica u vlastitoj režiji ili kao usluga.
Bilo kakvo "pipanje" i "napipavanje" kod ovakvih uređaja neće uroditi pozitivnim ishodom osim slučajno.

Josip
PS U isto vrijeme i Kukinjos s istim odgovorom :)
Post Reply