Jetkanje - hidogen
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Jetkanje - hidogen
Dakle ovako trebao bih izraditi jednu pločicu, a do sad nisam ni jednom to radio, koristio sam samo gotove. Imam solnu kiselinu(19%) i hidrogen frizerski Schwarckopf(12%). Probao bih sa tim hidrogenom, ali on samo pliva na kiselini (poput pjene ili kreme je), pa me zanima jel netko radio sa takvim hidrogenom i jel se može tako. Ako nije moguće onda ću nabaviti tekući hidrogen iz ljekarne, ali je on samo 3%.
Re: Jetkanje - hidogen
treba ti hidrogen od 30 %
Možeš i s tim frizerskim, barem će ti lijepo mirisat pločica nakon jetkanja . Nema veze što pliva, razmuti ga s kiselinom, hidrogen će se razmutit, a ostatak će plivat. Stavi 1:1 kiseline i tog tzv. hidrogena, nemoj dodavat vodu, pa probaj na nekom ostatku od pločice kako jetka, ako je pločica pozelenila, možeš nastavit s pravom pločicom. Znam da nije po zanatu, ali za nevolju sam i ja jedamput žicao u susjede frizerke taj bzv. hidrogen i ipak je uspjelo. Inače, kao što kaže @satsat, 30%-tni je zakon.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Evo maloprije baš probah i malo sam mješo i ubacio komadić pločice, pa je to dobilo zelenkastu boju i vidi se po rubovima da je počelo grickat , pa bi se valjda moglo i s tim. Usput HVALA!!!
Gde nabaviti 30%? Inace ja sam plocicu izradjivao i sa 3%, samo sto ti naravno onda treba vise hidrogena.
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Hidrogen se nabavlja u apotekama mislim onaj od 30% ne prodaju ga svakom lovci ga koriste za izbjeljivanje svojih trofeja pa probajte kupnju.
U apoteci inače, oni ti od 30%-tne rade 3%-tnu. tj razrijeđuju je. ako imaš nekog svog u apoteci recimo kao ja neku frendicu lako se dočepati i ne za veliku "lovu"
nemora biti od 30% .... radio sam i sa 9% , 12% a sada radim sa 30% jer sam uspio nabaviti po " povoljnoj " cijeni ( par poljubaca i jedna čokoladica )
P.S.
aj molim te , budi tako dobar i popravi grešku u nazivu posta .... nedostaje ti jedno R ( hidRogen )
P.S.
aj molim te , budi tako dobar i popravi grešku u nazivu posta .... nedostaje ti jedno R ( hidRogen )
I ja sam takodje uspjevo sa 12% samo moras znati naci pravi omjer hidrogena i kiseline da ti se to brzo zavrsi sve.. Jer ako ostavis dugo pocet ce i vodove nadgrizat, a to onda nevalja
dobra napomena mirza , ja zaboravio napisati ....
A i pravo pitanje upućeno pravom frizeru (frizerki) bi isto moglo pomoći.
Lijenost je iz raja izašla.
Ja sam radio s 3% i uvjek je ispalo, a 30% hidrogen se može nabaviti u bosni po cijeni od 40kn pa ako imate koga tamo neka vam pošalje