Pojacalo TYP SEO2706 ISKRA

Ako ste početnik ovo je pravo mjesto za vas. Sva opšta diskusija o elektronici i/ili elektrotehnici se treba odvijati ovdje.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
madafaka55
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Pojacalo TYP SEO2706 ISKRA

Post by madafaka55 »

Imam pojacalo i trebam provjeriti da li radi. Posto nemam nikakvu dokumentaciju zanima me kako da to izvedem? Pojacalo je identicno!
Image

Znaci postoje 3 zasebna kucista na jednom pise "TRANZISTORIZED POWER AMPLIFIER" i tu imam pozadi INPUT, 100V, 70V i 4 ohm izvode. Na drugom kucistu (SMM 1040) je pozadi IN (100V) i OUT (50V) sa stezaljkama i nadalje isto 4 ohm te INPUT. A zadnje (najgornje, kao na slici) osim sto moje ima 3x vise potenciometara (tipa radio i sl... SMT 1040, SMP 1030, SME 1010 itd.) pozadi imam 6 izlaza za zvucnike, 2x MIC izvod i 2x LINE izvod. I svako kuciste zaseban kabel za napajanje. Mene sad zanima kako spojit pojacalo. Vidim to radi na nekim ne standardnim naponima pa vjerujem da netko zna o kakvom je pojacalu rijec. Ne bi skodilo i malo objasnjenja... Hvala :D
nano
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Pojacalo TYP SEO2706 ISKRA

Post by nano »

ako imas obicne zvucnike 4 ili 8 oma spajas na izlaz na pojacalu gdje pise 4 oma
ako imas zvucnike sa trafoom unutra,predvidjene za 100v spajas ih na 100v,to je sluzilo u razglasima za skole,hotele,dvorane,gdje su dugi kablovi do zvucnika,pa se u pojacalu digne napon,a u zv spusti
onda na pretpojaclu (kutija sa potenciometrima),jedan od onih line prikljucaka je vjerovatno out,treba da pise pored njega i njega spajas sa input- om pojacala
izlaze iz radija,cd playera,dvd playera itd. spaja na ulaze u pretpojacalo i na njemu biras sta slusas
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Rato

Post by Rato »

Žao mi je što dižem mrtvu temu, ali dosta ljudi je tražilo ovu shemu, ja je imam nacrtanu pa evo... Nisam siguran jedino za napon na sekundaru trafa (ima dva sekundara, jedan za pojačalo drugi za predpojačalo).

http://cnc.rato.hr/iskra_smm1040/iskra_smm1040.jpg
http://cnc.rato.hr/iskra_smm1040/iskra_smm1040.spl7
igor931

Post by igor931 »

ovako :to je pojačalo od 100-150w mono i zvučnike spajaš na 4 ohma (oznaka) trefo je jedan mrežni a drugi je 100voltni za izlaze za tkzv "drekavce" gdie se spaja više zvučnika koji imaju u sebi trafo od 100v.postoji i jača verzija od 300w i po komponentama su dodani izlazni tranzistori i još neke sitnice .imam takva dva pojačala ali mi fali mrežni trafo tako da zahvaljujem na šemi. lp igor
jedan spoji za lijevi kanal drugi za desni
Post Reply