Ovako u jednom pojačalu jos davno sam izvadio transforamtor. imao je napon 25/0/25 savrseno za tda7293
međutim pojačalo ima 4 takva čipa stoga bi trafo trebao biti najmanje 400w. međutim jačina trafoa mi je nepoznata... pa ako mozda netko nesta zna molim za pomoc
Težina 3,5kg
visina 8,5cm
dubina 9,7cm
širina 10,4cm
evo par slika...
Nepoznat transformator
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Nepoznat transformator
- Attachments
-
- 20121105_142031.jpg (58.84 KiB) Viewed 1439 times
-
- 20121105_141921.jpg (63.9 KiB) Viewed 1439 times
-
- 20121105_141831.jpg (53.55 KiB) Viewed 1439 times
Re: Nepoznat transformator
snaga trafoa ti je presjek srednjeg stuba trafoa (u cm2) na kvadrat
po onim slikama izmjeri sirinu one trake koja ide preko sredine (od one zelene plastike do crne plastike),mislim da ti je i druga dimenzija priblizno ista
pa tu dimenziju digni na kvadrat i jos jdnom na kvadrat (a mozes odmah i tu dimenziju na cetvrtu )i to ti je priblizno snaga u W
po onim slikama izmjeri sirinu one trake koja ide preko sredine (od one zelene plastike do crne plastike),mislim da ti je i druga dimenzija priblizno ista
pa tu dimenziju digni na kvadrat i jos jdnom na kvadrat (a mozes odmah i tu dimenziju na cetvrtu )i to ti je priblizno snaga u W
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
mada unutra moze biti i puno manji trafo,tako da je tesko odrediti bez da vidis samo jezgro
upravo to i je problem... neznam kolika je stvarčica unutra... dali su e-limovi ili je možda toroid... :S
ma 99%da su EI limovi,a mislim i da nisu ludi da prave kutije puno vece od trafoa