dimenzije zvucne kutije
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
dimenzije zvucne kutije
pozdrav,trebam pomoc pri izradi odgovarajuce kutije za subwoofer,tj trebam dimenzije i savjet kakvu kutiju da napravim kompresionu,bandpass,bassreflex .. pa ako moze neko da mi kaze koja kutija najbolje pase za ovaj zvucnik : pioneer ts w307 d4 champion series 1200w 400rms .nzm paramere a trazio sam po netu.. ako moze odgovor sto prije pozz
Re: dimenzije zvucne kutije
sta niko ne zna?
Ovako: taj tvoj bas od 10 inci ima dve spulne i kombinacijom mozes dobiti vrednosti od 2 do 8 oma.Nije preterano efikasan,malo je trom,zna mumlati i trazi snagu da bi dosao do izrazaja.Ja sam uradio za prijatelja jednu varijantu sa slicnim wooferom i dobio zadovoljavajuce rezultate.Posto pretpostavljam da ces ga slusati u sobi ,a ne u autu ,onda preporucujen skretnicu sastavljenu od paralelno vezanog blok kond. 22mF /250V i seriski vezane zavojnice od 2,8 mH.Evo i dimenzija kutije.To su unutrasnje dimenzije,medijapan 20 mm ,dva bas refleks cetvrtasta otvora na zadnoj strani kutije,sredno punjenje stivom.Kutiju je dobro ukrutiti krizom od dva komada kadrona 4x2 sm u sredini.Pojacalo ne manje od 100-150W
- Attachments
-
- 10 inci sub.kutija.rar
- (20.38 KiB) Downloaded 410 times
e drug hvala na odgovoru ali izvini nisam naveo sve detalje : woofer je 12'' i ide u auto,radice na pojacalu panasonic 1100w monoblock 2 kanala na 2 ohma(650w rms) sto je i vise nego dovoljno da ga gura do kraja.e sad ne mogu nigdje naci dimenzije kutije ,visina,duzina i sirina kutije. i koju bi bilo najbolje napraviti da bas bude sto cistiji.on je spojen u autu ali kutija je produvala a i nije njegova vec neka bezveze ,kompresiona. pa sam mislio napraviti mu novu kutiju bas za njega. pozdrav
E,izvini ja sam ovaj drugi model vidio Evo ti dve stvari za 12-cu lespo se ponasaju,samo traze *gepeeek*mrki123 wrote:e drug hvala na odgovoru ali izvini nisam naveo sve detalje : woofer je 12'' i ide u auto,radice na pojacalu panasonic 1100w monoblock 2 kanala na 2 ohma(650w rms) sto je i vise nego dovoljno da ga gura do kraja.e sad ne mogu nigdje naci dimenzije kutije ,visina,duzina i sirina kutije. i koju bi bilo najbolje napraviti da bas bude sto cistiji.on je spojen u autu ali kutija je produvala a i nije njegova vec neka bezveze ,kompresiona. pa sam mislio napraviti mu novu kutiju bas za njega. pozdrav
- Attachments
-
- 12 subwoofer.rar
- (14.01 KiB) Downloaded 482 times
e druze pasala bi mi ova sa bassreflex ,jel moze malo detaljnjije da mi objasnis te dimenzije? pozz i hvala
Ne vidim problem- dimenzije 505x400x400 mm unutrasnje.Sa strane je kanal 10,7 sm sirine desno od otvora zvucnika u vidu lavirinta od dve ploce sa zadanim dimezijama.Dimenzije stranica su zadane.To ti je pogledd odozgo,Mozes koristiti medijapan,ivericu,a finalnu obradu - prepustam tebi-farba,spricanje.Napomena- unutrasnji kanal treba biti 10,7 sm preko cele svoje duzine. Prvo postavi ovu plocu od 271 mm,pa na nju stavis onu kracu od 240 mm.Kutiju lepi drvofiksom i pojacaj sa strafovima za drvo.Unutra stavi slabo punenje,a kanal neka bude slobodan.mrki123 wrote:e druze pasala bi mi ova sa bassreflex ,jel moze malo detaljnjije da mi objasnis te dimenzije? pozz i hvala
e shvatio sam ,hvala ti
...i obavezno si uplati kasko osiguranje jer kad, od silne buke, budeš izgubljen u prostoru i vremenu i napraviš cirkus u prometu jako će ti dobro doći.
Lijenost je iz raja izašla.