Prije svega pozdrav svima.
Moj trenutni projekt je izrada malog uređaja koji bi zvučno odbrojavao 2/5minuta ovisno o izboru
znači trebalo bi nekako ovako izgledati:
1- odaberem želim li odbrojavanje 2 ili 5 minuta
2- ako pritisnem start odbrojavanje kreće preko zvuka (display nepotreban, znači samo zvuk)
3- naravno postojali bi reset i stop prekidači radi vračanja na onaj prvi izbornik (2/5)
E sad, to bi trebao biti što manji i praktičniji uređaj koji se nespaja ni na računalo ni na mobitel itd. nego ima svoj izvor napajanja (bateriju/e) i neovisno je o drugima
Imate li kakvih prijedloga ?
Odbrojavanje sa zvukom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Odbrojavanje sa zvukom
Detalji, detalji! Treba li to radit samo "bip, bip" ili govorit minute, što je sa sekundama? Treba li zadnjih recimo 10 sekundi brojit svaku sekundu? Ovo mi je samo na brzinu palo na pamet, a vjerojatno ima još dosta zahtjeva i nedoumica.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Re: Odbrojavanje sa zvukom
Pa trebalo bi znači točno ovako na engleskom:
2 Minutes until end of working time (to bude zvučno)
BIP (označava točno kada su te dvije minute)
onda šuti 10 sec pa kaže 1:50 until end...
onda šuti opet 10 sec itd itd do zadnjih deset sekundi
koje bi trebao odbrojavat
e sad, ja to odbrojavanje imam u mp3 formatu(snjimljeno je kao pjesma), i može se reproducirati preko mobitela, mp3ja i slično ali mi je želja napraviti tako neki sklop na kojem bi to bilo pohranjeno.
Znači moje konkretno pitanje je kako postići tu memoriju, ja bi trebao imat sklop u kojem je prva stvar da s prekidačem odlučim hoću li 2 ili 5 min odbrojavanje i tipku start i kad stisnem start da on iz memorije pusti to odbrojavanje te da u svakom trenutku mogu zaustavit/resetirat
2 Minutes until end of working time (to bude zvučno)
BIP (označava točno kada su te dvije minute)
onda šuti 10 sec pa kaže 1:50 until end...
onda šuti opet 10 sec itd itd do zadnjih deset sekundi
koje bi trebao odbrojavat
e sad, ja to odbrojavanje imam u mp3 formatu(snjimljeno je kao pjesma), i može se reproducirati preko mobitela, mp3ja i slično ali mi je želja napraviti tako neki sklop na kojem bi to bilo pohranjeno.
Znači moje konkretno pitanje je kako postići tu memoriju, ja bi trebao imat sklop u kojem je prva stvar da s prekidačem odlučim hoću li 2 ili 5 min odbrojavanje i tipku start i kad stisnem start da on iz memorije pusti to odbrojavanje te da u svakom trenutku mogu zaustavit/resetirat