LAF wrote:@adam_kesegic, navedi priblizan promjer plocice, da li ima rupu u sredini i kojeg promjera i mozda
dobijes odgovor.-
Ovdje improvizacija ne radi, ogledni primjerak-prototip se moze uraditi u svakom slucaju na
tokarskom stroju-strugu, a za serijsku proizvodnju, da li CNC rezanje ili presa, zavisi od
kolicine i velicine same plocice.-
Radi se o PCB-u kružnog oblika bez rupe u sredini (što dodatno otežava obradu), a promjera oko 8cm.
U početku definitivno neće biti velika količina pa zato ni ne uzimam u obzir CNC obradu (vjerojatno se ne isplati). Za početak sam planirao manju količinu, čisto da vidim kako će se stvari razvijati, pa onda ako bi bilo potrebno ne bih se time zamarao previše nego jednostavno dao na lasersko (ili čak vodeno) rezanje, ako pronađem negdje..
niho wrote:Ako zelis raditi rucno i ako je pertinax u pitanju mozes to pomocu rezbarskog luka i pilica za sperplocu. A ako nam das precnik i ako smije imati rupu u sredini mozda se moze uraditi nesto sa onim "nastavcima za busilicu" za izrezivanje otvora u keramickim plocicama ili lamperiji. Nesto
ovako ili
ovako ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Da je pertinaks, stvari bi bilo puno lakše, išlo bi vjerojatno laganini i sa pilom za metal, ali riječ je o vitroplastu
Ubodnom pilom? Razmišljao sam o tome, no čini mi se da bi ona previše trzala to i da bi rez bio jako neuredan, neznam
Pogledao sam malo ovu Proxxon makinu što si okačio link. Na ovom prvom linku djeluje mi skroz nekvalitetno, plastično podnožje, sve se nekako klima i ručni zateže, a rez bi mi kao trebao ići "pod špagu".
Sve si više razmišljam da si napravim nešto slično, nabavim neki ultrasitan fini (a čvrst) list za ubodnu pilu koja bi recimo bila fiksirana na neko čvrsto i teško podnožje, i onda probat kemijat.
Al opet, previše zezancije oko običnog rezanja.
Palo mi je napamet da probam rezati dio po dio (tangencijalno) škarama za lim, ali nekako mi ni to ne djeluje fino rješenje, presporo i opet puno posla, dok isječem jedan krug umro bi
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)