pozdrav
trebao bi sheme za neke periferne uređaje koji će biti ukljućeni u nadrzor uvijeta za akvariju/terariju i na kraju neki programabilni kontroler koji će biti u stanju slati informacije na web server
trebao bih sheme za:
indikaciju razine vode
termometar voda/zrak
timer za paljenje i gašenje svijetla (sa dimmerom)
kontrola protoka vode (dali je velik ili mali protok vode, nekako to izvesti pomoću propelera brojati rpm, nešto slično tome)
i na kraju trebao bi preporuku nekog kontrolera koji bi mogao hendlati sve te informacije i poslati ih na server pošto je u pitanju povezivanje sa jednom web aplikacijom i aplikacijom za smartphonove
puno hvala
smart akvarij/terarij
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: smart akvarij/terarij
A da koristis Arduino?
Za njega imas masu modula pa tako i ethernet modul pomocu kojeg bi ga spojio na internet i preko njega bi slao informacije web aplikaciji, imas mikro kontroler s kojim mozes odraditi dimmer svjetla i obradu podataka.
Termometre imas kao module.
Protok vode bi mogao odraditi sa nekim ventilatorom koji je promjera kao i cijev i on bi ti sluzio kao generator ili jos bolje na njegovu osovinu stavis taho-generator te sa arduinom mjeris napon i preko programa to pretvaras u sta god oces.
Za njega imas masu modula pa tako i ethernet modul pomocu kojeg bi ga spojio na internet i preko njega bi slao informacije web aplikaciji, imas mikro kontroler s kojim mozes odraditi dimmer svjetla i obradu podataka.
Termometre imas kao module.
Protok vode bi mogao odraditi sa nekim ventilatorom koji je promjera kao i cijev i on bi ti sluzio kao generator ili jos bolje na njegovu osovinu stavis taho-generator te sa arduinom mjeris napon i preko programa to pretvaras u sta god oces.
hvala ti puno. to bi mi jako puno olakšalo stvar. gdje mogu nabavit arduino? jel ima u chipoteci?
Na ebay ima i nemoj uopce pomisljati da ga uzmes u hrvatskoj je jako skup. Recimo na njuskalu se prodaju za po 200-250kn a na ebay je oko 80-90kn pa ti sad vidi. Naravno pricam za Adruino UNO.
Samo uzmi u obzir da na arduinu imas dovoljan broj ulaza i izlaza.
Samo uzmi u obzir da na arduinu imas dovoljan broj ulaza i izlaza.
ma i ja sam mislio na UNO. trebam onda za njega odma uzeti i sve module? ili to mogu sam izvest? najvažniji mi je zapravo ethernet modul
Uzmi si ethernet modul i pogledaj koji ti od postojecih odgovaraju. Recimo nema smisla praviti temperaturni senzor kad ga mozes kupiti na ebay za dolar-dva.