Pozdrav, treba mi pomoć oko izrade jednog elektronskog sklopa .
Naime, bavim se izradom arkadnih džojstika i treba mi pomoć oko jedne ideje koju sam naumio. Neki arkadni džojstici mora da koriste dve elektronike kako bi radili na Xbox-u i Playstationu. Spajanje dve elektronike nije problem, kao ni prebacivanje rada na jednu ili drugu, ukoliko se koristi prekidač sa dva pola i dve pozicije.
E sad, s obzirom, da bih voleo zbog estetike da izbegnem korišćenje prekidača, treba lo bi da napravim elektroniku koja bi pritiskom na taster imitirala pozicije prekidača. Da li neko zna da mi objasni kako da to napravim?
Da detaljnije objasnim. U pitanju su USB uređaji (dva komada) koji bi non stop bili pod naponom, tako da nema potrebe da se odvajaju naponske žice (crna i crvena). One koje moram da odvojim su bela i zelena. Korišženje dvopolnog prekidača sa dve pozicije, to nije problem, ali želim elektronsko rešenje. Po mogućstvu da, ako držim taster dok uključujem USB kabl bude jedna elektronika, dok ako ne držim dok uključujem bude druga... itd.
Svaka pomoć mi je dobrodošla i unapred se zahvaljujem svima koji imaju vremena i živaca da ovo pročitaju i da mi pomognu
Pravljenje elektronike koja imitira prekidač
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Pravljenje elektronike koja imitira prekidač
upotrebi rele i taster ....