Moram priznat da ne razumijem u čemu je stvar!? Prvo: ne razumijem šta neko dobiva sa "nabijanjem" 3000 postova - poklon-bon ili šta? Drugo: šta je loše u tome, ako neki početnik, čak osnovnoškolac, se prijavi na forum i pita "glupa" pitanja? Niti postoje "glupa" pitanja po meni, niti se taj klinac sa 3 posta treba gledat sa podsmjehom ili štajaznam. Do sada što sam pročitao o ovome mi je najbolja bila ideja "ostavi sve kako je i dodaj opciju za ocijenjivanje" - znači nešta tipa "lajkanja" ali i "dislajkanja"! U tom slučaju svaki "palac gore" ili dolje bi morao proč preko moderatora da ne bi bilo zloupotrebe!
A šta kad sam se JA prijavljivao na ovaj forum - uglavnom sam postavljao pitanja, koliko su bila glupa to je druga priča! Pa sam se ohrabrio dat ponekome kakav savjet. Ni sam ne znam koji bi bio moj ukupni "rejting" do sada! Mislim da na "sonsu" ima opcija "pomogao nekom tolko i tolko puta" - to bi bilo dobro!
Btw. na sons. se ne treba ni prijavljivat, možete sve skidat šta hoćete, znate i sami, svaki dan strahujem da ga ne ukinu ako me razumijete !
Da ne duljim dalje, kao obično, onaj dio sa prodajom/razmjenom stvari treba ODVOJIT od ostatka foruma što se tiče ocjenjivanja, tj.moralo bi bit strogo ko na ebayu!InTheStillOfTheNight wrote:Na svakom forumu ima 30% ljudi koji nešto znaju i trude se svoje znanje nekome dati besplatno, i ostalih 70% koji ili ne znaju, ili ih ne zanima, ili žele znati pa uče...
A šta naprimjer sa već spomenutim sonsivrijem? Svatko tko je ikad išao na taj forum da bi "našao odgovor na svoje prohtjeve "(znate na šta mislim) vidio je da se neki članovi (valjda 1%) ITEKAKO potrude da nađu "lijek" za neke naše "teško izlječive bolesti", i ja fino dođem, nisam ni član foruma, kliknem na link i "izlječim" svoj problem! A mi se brinemo za naše manje ili veće projekte! Pa nemojte ih ni stavljat na forum ili ih rar-ajte sa šifrom, pa šifru dajte na zahtjev preko PM-a samo onome za koje mislite da je dostojan !kizbaja wrote:moje misljenje
broj postova mi ne smeta al mi smeta sto svi mogu skinut sve za sta smo se mi mucili ( u par navrata sam razmisljo obrisat sve sta sam stavio u gotove projekte) bolje bi bilo da se umjesto tog skrivanja postova admini pozabave sa novim clanovima; npr. fajlove mogu skinut samo registrirani clanovi, ako su prvih 10 postova nekom kvalitetno pomogli a ne da neko skine sta mu treba , i jos mu nije jasno pa se rigistrira, pita par pitanja, dodje na gotovo i nema ga vise
A što se postova tipa "OK", "i ja isto", ili " ", pa ja mislio da se podrazumjeva da se ti "postovi" ne računaju!? I baš me briga, kad postavim neko glupo pitanje dal će mi odgovorit neki sramežljivac sa 2 posta ili iskusni lisac sa 4000 postova, ako je odgovor OK (a tu treba zrno soli, ali to je do mene!)!