Sema promene smera motora

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Sema promene smera motora

Post by pedja089 »

Treba da vratim u zivot neki servo 10KW autotransformator, juce sam se poigrao sa njim, izbacio visak delova :ohno: I doveo u stanje da rukom mogu stelovati izlazni napon.
Medjutim nisam uspeo procitati oznake motora koje vozaji voza klizac po torusu.
Bora_73 mi je nasao semu slicnog autotrafoa. I veze motora su iste, kao i upravljacka jedinica. Razlikuju se prenaponske zastite, i sto ovaj moj ima vise uglavljanih osiguraca.
Uglavnom ja sa ove seme nikako ne mogu da skontam na koliko V radi taj motor. Po svemu sudeci lici mi na asinhroni motor.
Evo linka do seme
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=57&t=12622
Cilj je za sada da mogu grebenastim preklopnikom mrdati taj motor levo desno.
U ovu ladicu bih spakovao novu kontrolu, ali za sada mi je samo bitno da znam kako spojiti taj motor da radi.
I razmisljam se da ostavim cak opciju rucnog podesavanja, jer gore gde treba da se postavi taj trafo lupaju gromovi redovno... Cak se desava da se i vidi ljubicasto kao aurora oko uticnice kada lupi grom negde u zicu. Pa ako elektronika rikne, moze se i rucno podesiti neki normalan napon dok se ne servisira to...
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Sema promene smera motora

Post by pedja089 »

Zaboravih da napisem, da je neko to cackao pre mene, pa se zato nisam ni potrudio gledati sta mu je.
Post Reply