Attiny13A HEX disassembly

Rasprava o AVR mikrokontrolerima, AVR projekti i drugo vezano za AVR...

Moderators: pedja089, stojke369, trax, InTheStillOfTheNight

Post Reply
gothianer

Attiny13A HEX disassembly

Post by gothianer »

Imam hex file za Attiny13A no ne i asm fajl, trebao bih modificirati program. Moze li se to/ kako?
Hvala!!
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: Attiny13A HEX disassembly

Post by InTheStillOfTheNight »

prevaris avr studio...
Napravis asm projekt, i podvališ mu svoj hex file i ides na debug, i samo napravis dissasemby i iz toga izvuces asm file... No stvar je u tome da nemaš C file, nego moraš mjenjati na razini assemblera...

Uostalom imaš i brdo alata na netu koji ti rade od hex-a asm... Malo na google i naci ces neki disasembler za par minuta...
InTheStillOfTheNight
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Jedino, ako misliš mjenjati nešto u asm, moraš dobro poznavati asm jer niti jedan dissasembler ti neće napraviti asm file sa MACRO, pa su ti i sve naredbe prema registrima zapisane kao broj, a ne kao MACRO, a još ako je pisano u višem programskom jeziku onda moraš znati da ni compiler nije baš assemblerski najpametniji, pa često moraš proučiti što je i on napravio od nekog višeg jezika... Inače dosta mučan posao...
InTheStillOfTheNight
gothianer

Post by gothianer »

šajze.Ne kuzim se gotovo ni malo u programiranje ,nije moja struka. Stvar je sto vise ne mogu doci do tvorca tog hex fajla da mi doda modifikaciju...
Rijec je o sklopu- polariziranom releju i statusnom LED diodom kojima upravlja avr.
Cilj mi je ukljuciti jos jedan slobodni pin na avr-u da koju milisekundu ranije ukljuci taj pin prije pinova za reley i iskljuci ga isto tako 10 milisec. nakon sto iskljuci relej pinove.
Bi li netko tu pokusao disassemble napraviti? :?
InTheStillOfTheNight
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Nemas bas ljudi koji to mogu pokusati napraviti. Imas samo one koji to znaju napraviti i one druge.
Cisto iz zezancije sumljam da se nekome to da raditi jer treba odvojiti dosta vremena...
U pravilu daleko je jednostavnije sve programirati od nule, nego ulaziti u asm i "nečiji" program.
InTheStillOfTheNight
Post Reply