Pozdrav, nadam se da su svima poznate zezalice tipa shok zvaka, olovka, upaljac, pistolj... Pretisnete dugme ono vas pecne struja...
Pre nekoliko godina sam video kao povuces zvaku i pecne te struja, teo sam da vidim kako je sastavljena ali su se deca umesala...
Zanima me ima li neko shemu za to, netrebaju mi sokeri koji spaljuju sve zivo vec peckalica da je okacim ispod brave od vrata ehhe pa malo da se nasalim sa komsijom
Mislim da ovako isgledaju te peckalice:
Malo sale i zazanja nikom nece naskoditi, nadam se da ima shema, bitno je da je sto manja posto to nije nikakva struja...
Hvala Unapred
Pozdrav
Shock gum (kineske zezalice)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Shock gum (kineske zezalice)
Video sam to kod Kineza, 1.5 euro. Kupis i izvadis mu drob. ne moze lakse i jeftinije.
Baterija od 9V, zavojnica od par henria, prekidac i 2 kleme za koje se "korisnik" treba uhvatiti, a pozeljan e i otpor od 200tinjak oma da sok ne bude prejak.
Kad se sklopka zatvori nece biti nista kada se nakon par sekundi jezgra magnetizira i dode do zasicenja kontakt se otvori i inducira se napon na krajevima zavojnice zbog samoindukcije.
Tak smo se mi u skoli drmali kad nam je bilo dosadno
Kad se sklopka zatvori nece biti nista kada se nakon par sekundi jezgra magnetizira i dode do zasicenja kontakt se otvori i inducira se napon na krajevima zavojnice zbog samoindukcije.
Tak smo se mi u skoli drmali kad nam je bilo dosadno
Dodas mosfet i NE555 i onda on sam pali gasi...
Pogledaj traxov nixi sat, tamo imas jednostavan HV izvor, pogledaj invertere za neonke itd...
Pogledaj traxov nixi sat, tamo imas jednostavan HV izvor, pogledaj invertere za neonke itd...