pwm za hho
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
pwm za hho
Pozdrav.Imam jedno pitanje vezano za shemu.Ne mogu nači na internetu pa ako mi možete pomoči,trebam shemu za pwm za hho u kojoj se nalaze dva irf3205 i jedan lm324n jer mi je prijatelj rekao da je te shema sa tim elementima kvalitetna.Ja se slabo u to razumim i ako imate neke druge sheme po vašem mišljenju kvalitetne molio bih vas da mi pošaljete link za izradit pwm.Inače bavio sam se sa ugradnjom hho-a u vozila i bivši partner sa kojim sam to radio naručivao je pwm-ove koji su imali kratak vijek trajanja.Ja sad želim radit hho za sebe i ne želim stavljat nešto šta će svakih 5 dana izgarat.Inače nisam nešto sa elektronikom po struci sam elektroinstalater i svaki savjet je dobrodošao.Hvalala na pomoči.
Re: pwm za hho
Ovu shemu sam pravio nekoliko puta i pokazala se odlicno, jeftini delovi, mogucnost podesavanja frekvencije, strujni limit, vrlo malo grejanja:
http://alt-nrg.org/pwm-v2.html
http://alt-nrg.org/pwm-v2.html
hvala na shemi.izradit ću je pa stavit na auto.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Nije mi jasno zasto smanjivati vec malu proizvodnju hho generatora???
Jedan od razloga je taj što je maksimalna struja po cm2 40 mA ako se pređe preko toga onda počinje isparavanje elektrolita umjesto elektrolize a vodena para ne pomaže nego guši rad motora.Obično svi rade takozvane bustere za poboljšanje iskorištenja energetske vrijednosti fosilnih goriva, druga varijanta su tzv rezonantnio generatori koji rade isključivo na vodu ( ne troše fosilna goriva uopšte) ali su prekomplikovani pa ih se još uvijek rijetko ko usudi raditi. Toliko je meni poznato
Ma najobičniji PWM sa NE 555 i kvalitetnim Mosfetom postavljenim na dobar hladnjak i neće biti problema.
Ma najobičniji PWM sa NE 555 i kvalitetnim Mosfetom postavljenim na dobar hladnjak i neće biti problema.
Ako se pretjera sa količinom plina onda se pomiče i kut paljenja motora jer je plin brže sagoriv od fosilnog goriva i povečava se potrošnja goriva.Zato se mora pwm-om kontrolirat količina plina a za kvalitetan plin treba staviti veču količinu kemikalije od onoga šta je potrebno da bi se dobila bolja elektroliza i kvalitetniji plin jer ako uz plin ide i para onda je ušteda zanemariva.Ako sam u krivu ispravite me jer sam nov u ovome.
Ima veze, bio sam član jednog jako dobrog HHO foruma i jako dobro smo radili ali nam je neko razvalio server i poslije toga sam odustao. ( Doduse nije to razlog moje obaveze su naglo porasle u periodu januar- juli tako da nisam imao vremena ni za sta, cak sam i ovaj forum malo zanemario). Istina bilo je pokusaja, napravljena su dva - tri nova foruma ali to nije to.
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Da ma negdje sam citao da nije neka potreba smanjivati proizvodnju ali ok jel kada se pogleda da hho puno brze gori od mjesavine zraka i benzina ipak je potrebna manja kolicina hho-a jel inace kada bi bilo vise nego sto je potrebno hho-a u motoru bi nastao haos...
Sto se tice elektrolize, gubitaka is. najopseznije istrazivanje proveo je Michael Faraday gdje je dokazano (kao sto je spomenito) da u slucaju elektrolize nije sto je veci napon to bolje, nego u elektrolizi za jednu celiju dovoljno je 1.24V sve preko toga nece povecati kolicinu proizvedenog plina nego samo toplinu sto su u biti gubitci...
Tako da ok moj zajeb ...
Sto se tice elektrolize, gubitaka is. najopseznije istrazivanje proveo je Michael Faraday gdje je dokazano (kao sto je spomenito) da u slucaju elektrolize nije sto je veci napon to bolje, nego u elektrolizi za jednu celiju dovoljno je 1.24V sve preko toga nece povecati kolicinu proizvedenog plina nego samo toplinu sto su u biti gubitci...
Tako da ok moj zajeb ...
Ima li tko ovu shemu http://alt-nrg.org/pwm-v2.html nacrtanu u eaglu da podijeli.