Tražim povoljan osciloskop - što se nudi?

Ako želite razmijeniti neke dijelove sa kolegom ili tražite neki dio, ovo je forum za vas.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Re: Tražim povoljan osciloskop - što se nudi?

Post by Kukinjos »

Conrad.hr :ohno: Pa imaju li oni što za 5000kn dokle mi seže budžet. Najslabiji digitalni Tek TDS2001C 50MHz je 8.379,99 Kn, ma ne treba mi Tek ali nemaju ništa drugo i još njihovi troškovi, uh!
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Gromit
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Gromit »

Tako je, pričekaj kolega!

Krvavo smo zaslužili tu jeb.EU (da nas ne ureknem) pa barem da možemo nabavljat i instrumente i dijelove (koliko samo Distrelec dere u HR!) kao i Nijemci, Francuzi i pola Cipra!

I sigurno će padat cijene, jednostavno moraju!

Preteko si me: gledaj, tip iz conrada.hr mi je objasnio da mogu odabrat šta god hoću sa conrad.de, samo su onda troškovi veći - ovo šta si ti gledo je vjerojatno kataloška prodaja za conrad.hr! A na conrad.de imaš npr. Rigol 1052 za 475€ (znam, "malo" pretjerano, ali to ti je Conrad) - nisam ti ni reko da tamo kupuješ, ali za sada ti je to najsigurnija opcija...
Can You hear me, can You hear me?
Through the dark night, far away...
I am dying, forever crying :(
To be with You, who can say...
To be near You, to be F R E E !
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by Kukinjos »

Ma odustajem od svih ovih sranja, odlučio sam skupljat još dva tri dana lovu i kupit ovog:
http://www.youtube.com/watch?v=rrYEFtgK ... ature=plcp
:lol:
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Uf, al ste se raspisali...
Kukinjos bome ovo iz videa je stroj i pol, ako krenemo danas svi sa foruma skupljat donacije za njega možda uspijemo nabavit jednog za kojih 5 god. :lol:
Što se tiče rigola o ovakvim sam cca. troškovima ja razmišljao. Osciloskom 300 dolara. Shipping oko 50 dolara (napamet napisana cifra)pošto dealextreme više ne šalje skupu robu fr*e shippingom, jer je bilo slučajeva da se roba ošteti pri slanju. Po meni je to ok tko je dao 300 dolara za nešto valjda ima još 50 za sigurniju i bržu isporuku.
Za carinu nisam 100% siguran, ali mislim da se na dio elektroničke opreme u koju spada i osciloskop ne plaća carina. Ako se ne varam o tome i rigolu je već netko pisao na forumu.Ukoliko se ipak plaća računao sam carinsku stopu od 10%.
Naravno da skupim novce prvo bi se dobro raspitao u carini. Mislim da sa time ne bi trebalo biti problema. Od PDV-a uteć nemožemo tako da sam tu isto računao 25% gore. Na kraju to ispadne ovako nekako: 300 usd osciloskop + 50 usd shipping + 125 usd državi (u slučaju da se plaćaju carina i porez):roll: :shock: = 475 usd. To sam nakraju zaokružio na kojih 3000 kn.
Cijena drastično naraste, ali je još puno povoljnija od cijena preprodavača na njuškalu.
Što se tiče carine mislim da se njih netreba previše plašiti ako se prije malo raspita. Po meni su puno veći problem lihvarske kurirske i špediterske službe (razni ex-ovi i expressi) i HAKOM. Na svu sreću dealextream svu robu šalje preko Hong Kong Posta, pošto imaju ugovor s njima.
A HAKOM je posebna priča, dosta toga o njima već ima napisano na internetu, a mislim da ima nešto i na forumu. Uglavnom svatko tko je pokušao uvesti bili što što ima veze sa frekvencijama, a to prije nije bilo već uvezeno u hrvatsku zna o čemu pričam.
Kukinjos
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by Kukinjos »

HAKOM-a bi trebalo odj.., konačno kakve veze ima HAKOM s osciloskopom, nema predaju na ni jednoj frekvenciji, ili mu max. frekvencija određuje broj kn/Hz :lol: . Za špediciju ne znam njihove navade, ali sam čuo ne baš zgodnih stvari, uostalom po kojoj oni tarifi naplačuju usluge, jel to uvijek ista cifra za bilo što (recimo 500 do 800 kn), ili je "aloče" puta PI? ("Aloče" je splitski izraz za "kako mi se digne") :lol: , ili tresnu postotak na cijenu robe?
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Ma ovo zadnje sam rekao opčenito o kupovini preko interneta. Kod špedicija nikad neznaš, sve ovisi preko koga ide, kakve mu je gazda volje, jel bio na godišnjem...
Evo jedan Gromitov primjer...http://www.elektronika.ba/forum/viewtop ... 87#p117266
Na svu sreću do danas mi ni jedan paket nije išao preko kurirske/špediterske službe pošto većinu stvari naručujem iz kine, a oni praktički svi šalju običnom poštom. Kod pošiljki iz amerike treba paziti, jer mnogi šalju preko kurirskih službi.
Post Reply