Tražim povoljan osciloskop - što se nudi?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Tražim povoljan osciloskop - što se nudi?
Pozdrav svima!
Već je krajnje vrijeme nakon 25 godina bavljenja elektronikom da nabavim iole pristojan skop (analogni ili digitalni) ! Odma da napomenem da mi je budžet jako tanak (mogo bi ič do nekih 1400-1500 kn), eventualno bi pod račun mogo (extra) dodat Weller Magnastat (+hrpu vrhova) (je starija stanica ali radi bez greške!), ako je neki bolji skop!
Još nisam siguran šta ću i hoću li išta kupit , ali molim vaše ponude! I, nemojte me krivo shvatit, ali naši ljudi vole jako precjenivati stvari u oglasima, recimo mogu u Elmatisu u Zgb kupit novi 2x30MHz osciloskop (naravno analogni) za nekih 2100kn i još dobijem garanciju! Male oglase poput Njuškala izbjegavam, rađe uzmem nešto od nekog sa ovog foruma - imam puno više povjerenja!
Naravno, prednost imaju Hameg i Tektronix, mogu bit i 15 godina stari, samo da su ispravni - za njih je lakše nač djelove ako se strgaju, za razne kineze, Voltcrafte i sl. - kad se strgaju moš' se j***t (osim ako nisi serviser)!
Ako imate šta zgodno za mene postajte ovdje ili, ako baš morate, na PM!
Već je krajnje vrijeme nakon 25 godina bavljenja elektronikom da nabavim iole pristojan skop (analogni ili digitalni) ! Odma da napomenem da mi je budžet jako tanak (mogo bi ič do nekih 1400-1500 kn), eventualno bi pod račun mogo (extra) dodat Weller Magnastat (+hrpu vrhova) (je starija stanica ali radi bez greške!), ako je neki bolji skop!
Još nisam siguran šta ću i hoću li išta kupit , ali molim vaše ponude! I, nemojte me krivo shvatit, ali naši ljudi vole jako precjenivati stvari u oglasima, recimo mogu u Elmatisu u Zgb kupit novi 2x30MHz osciloskop (naravno analogni) za nekih 2100kn i još dobijem garanciju! Male oglase poput Njuškala izbjegavam, rađe uzmem nešto od nekog sa ovog foruma - imam puno više povjerenja!
Naravno, prednost imaju Hameg i Tektronix, mogu bit i 15 godina stari, samo da su ispravni - za njih je lakše nač djelove ako se strgaju, za razne kineze, Voltcrafte i sl. - kad se strgaju moš' se j***t (osim ako nisi serviser)!
Ako imate šta zgodno za mene postajte ovdje ili, ako baš morate, na PM!
Can You hear me, can You hear me?
Through the dark night, far away...
I am dying, forever crying :(
To be with You, who can say...
To be near You, to be F R E E !
Re: Tražim povoljan osciloskop - što se nudi?
http://www.seeedstudio.com/depot/dso-qu ... ?cPath=174
Ja sam prilicno zadovoljan... Jedino ako nije problem mali ekran
Ja sam prilicno zadovoljan... Jedino ako nije problem mali ekran
Hvala pedja089!
Imat ću te u vidu !
Pozdrav!
Imat ću te u vidu !
Pozdrav!
@ Gromit, koliko znam zauzet je ima devojku
@stojke369: ajde nemoj bit zločest, uostalom kak znaš da nisam žensko !?
Samo da iskoristim priliku, pedja089, tek sad vidim da si u Srbiji - znači problemi sa carinom, PDV 25% + kojekakvi izmišljeni troškovi... Sorry, jeb'ga, možda da imaš kakav 1GSa/s digitalac za 100€...
Samo da iskoristim priliku, pedja089, tek sad vidim da si u Srbiji - znači problemi sa carinom, PDV 25% + kojekakvi izmišljeni troškovi... Sorry, jeb'ga, možda da imaš kakav 1GSa/s digitalac za 100€...
S čime se najviše baviš analogijom i audiom ili i digitalnom elektronikom (mikrokontroleri, razna upravljanja, komunikacije)?
Ukoliko se dosta baviš i ovim drugim, ako ti osciloskop nije hitan, možda bi bilo najbolje strpiti se još malo i skupiti još novaca pa kupiti rigola.
http://www.dealextreme.com/p/rigol-ds10 ... 573?item=4
Istina da je kinez, ali jako kvalitetan i ljudi ga dosta hvale. Znam da se je mogao pretvoriti u 100 MHz model stavljanjem drugog firmwarea, sad neznam da li je sa novijim verzijama firmwarea to još moguće.
Za te novce se ne može naći ni jedan osciloskop te kvalitete i karakteristika. Mislim da je hobi elektroničaru ili onome kome osciloskop ne treba svaki dan ovaj osciloskop pun pogodak.
I ja ga imam namjeru nabavit, ali me financije stopiraju
Ukoliko ti je osciloskop hitan onda je najbolja opcija skupti živaca, strpljenja i kopat po forumima te oglasnicima, isplivat će neka povoljna kupnja. Znam da su polovni osciloskopi kod nas često dosta precjenjeni, najvjerovatnije iz ragloga što su kada su bili kupovani vrijedili skoro kao jeftini auto.
Ukoliko se dosta baviš i ovim drugim, ako ti osciloskop nije hitan, možda bi bilo najbolje strpiti se još malo i skupiti još novaca pa kupiti rigola.
http://www.dealextreme.com/p/rigol-ds10 ... 573?item=4
Istina da je kinez, ali jako kvalitetan i ljudi ga dosta hvale. Znam da se je mogao pretvoriti u 100 MHz model stavljanjem drugog firmwarea, sad neznam da li je sa novijim verzijama firmwarea to još moguće.
Za te novce se ne može naći ni jedan osciloskop te kvalitete i karakteristika. Mislim da je hobi elektroničaru ili onome kome osciloskop ne treba svaki dan ovaj osciloskop pun pogodak.
I ja ga imam namjeru nabavit, ali me financije stopiraju
Ukoliko ti je osciloskop hitan onda je najbolja opcija skupti živaca, strpljenja i kopat po forumima te oglasnicima, isplivat će neka povoljna kupnja. Znam da su polovni osciloskopi kod nas često dosta precjenjeni, najvjerovatnije iz ragloga što su kada su bili kupovani vrijedili skoro kao jeftini auto.
Pa trenutno se najviše bavim upravo kontrolerima, stepper motorima i sl. ali se jako često srećem i sa potrebom da vidim npr. koliko je čist signal na izlazu pojačala ili sl. Dakle, trebala bi mi obadva tipa. Za ovaj Rigol znam, parim na njemu oči već 2 godine ali ne znam kako doč do njega (da ne govorim da nemam love za njega). Možda si primjetio na Njuškalu, povremeno se pojavi neki tip koji ih očito preprodaje (što se mene tiće nije problem) za 4.500kn! (zadnja cijena) dakle puno više od nekih 300USD koliko u biti vrijedi!
Trenutno imam, po meni jako dobru ponudu za Hameg 303, pa ćemo vidit...
Nije baš da mi je hitno, ali mi je više dosta radit "nažmirečki" i "odokativno" 20 i kusur godina!
Reci, dal si ti kupio svog Rigola sa Dealextremea i kako je to išlo sa carinom - bojim se, čak da skupim lovu, da me ne zahebe neka špedicija, PDV, pa da na kraju nemam sa čime preuzeti skop!
Sorry, sad vidim da ga i ti tek namjeravaš nabavit, pa budi oprezan! Gledam ovih dana puno po e-shopovima u Njemačkoj, tj.EU - Rigol 1052 malo preko 300€ i fr*e poštarina (naravno)! Pa j**m mu mater kad i mi uđemo u EU (i carinsku uniju!) valjda će se i nama sirotinji otvorit prilika da kupujemo po Europi po normalnim cijenama, bez zaje***je sa Carinama i sl., a i cijena će im past! Inaće, kolko čujem po EU-zakonima bilo gdje da kupiš osciloskop ili slično moraš dobit 2 (ili 3, nisam siguran) godine garancije, samo biraš gdje je najjeftinije!
Tko zna, možda neko ovdje na forumu da kakvu dobru ponudu za Rigola!
Pozdrav!
Trenutno imam, po meni jako dobru ponudu za Hameg 303, pa ćemo vidit...
Nije baš da mi je hitno, ali mi je više dosta radit "nažmirečki" i "odokativno" 20 i kusur godina!
Reci, dal si ti kupio svog Rigola sa Dealextremea i kako je to išlo sa carinom - bojim se, čak da skupim lovu, da me ne zahebe neka špedicija, PDV, pa da na kraju nemam sa čime preuzeti skop!
Sorry, sad vidim da ga i ti tek namjeravaš nabavit, pa budi oprezan! Gledam ovih dana puno po e-shopovima u Njemačkoj, tj.EU - Rigol 1052 malo preko 300€ i fr*e poštarina (naravno)! Pa j**m mu mater kad i mi uđemo u EU (i carinsku uniju!) valjda će se i nama sirotinji otvorit prilika da kupujemo po Europi po normalnim cijenama, bez zaje***je sa Carinama i sl., a i cijena će im past! Inaće, kolko čujem po EU-zakonima bilo gdje da kupiš osciloskop ili slično moraš dobit 2 (ili 3, nisam siguran) godine garancije, samo biraš gdje je najjeftinije!
Tko zna, možda neko ovdje na forumu da kakvu dobru ponudu za Rigola!
Pozdrav!
Ja sam taj osciloskop i kupio u hr, tj narucio sa linka u hr. Odrali su me na carini...
Negde sam pisao kroz sta sam sve prosao...
Negde sam pisao kroz sta sam sve prosao...
Misliš uvezo si ga u Srbiju iz Hrvatske? Pa kakav je to link bio - neki mali oglas ili neka firma?
Pa to vam ja govorim, navučeš se na dobru ponudu sa Dealextremea, LightInTheBox i sl. i onda te ugodno iznenade na Carini ! Još ako ti šalju Fedexom... o tome sam ja napiso "posebno upozorenje" kolegama ovdje (kriminalci obični, mislim Fedex, bolje reći njihovo predstavništvo u HR)!
EDIT: jesi ga na kraju barem dobio?
Pa to vam ja govorim, navučeš se na dobru ponudu sa Dealextremea, LightInTheBox i sl. i onda te ugodno iznenade na Carini ! Još ako ti šalju Fedexom... o tome sam ja napiso "posebno upozorenje" kolegama ovdje (kriminalci obični, mislim Fedex, bolje reći njihovo predstavništvo u HR)!
EDIT: jesi ga na kraju barem dobio?
A ja se mislim spiskat ušteđevinu na nešto ovako, pa ne znam koji bih:
Ovaj je najmanja cijena, ali je 500Msa/Ss
http://www.ebay.com/itm/280912246528?ss ... 1438.l2649
Ovaj je malo skuplji, i 1Gsa/s:
http://www.ebay.com/itm/260894504133?ss ... 1438.l2649
A ovaj mi se sviđa ali je svugdje pomalo zakinut, al ima DMM:
http://www.ebay.com/itm/Portable-DSO120 ... 43aee39951
I naravno, umirem od straha kako će carina to protumačit, jer sam negdje pročitao navodno ne možeš uzet osciloskop za hobi, koji kretenizam. Ako je neko nedavno uvozio nešto takvo, nek napiše proceduru derača kože (carinika). Nemam pojma kako oni to računaju, mislim nekako ovako: (cijena + transport) x PDV i onda na sve to 11% carine. Ne znam jesam li u pravu.
Ovaj je najmanja cijena, ali je 500Msa/Ss
http://www.ebay.com/itm/280912246528?ss ... 1438.l2649
Ovaj je malo skuplji, i 1Gsa/s:
http://www.ebay.com/itm/260894504133?ss ... 1438.l2649
A ovaj mi se sviđa ali je svugdje pomalo zakinut, al ima DMM:
http://www.ebay.com/itm/Portable-DSO120 ... 43aee39951
I naravno, umirem od straha kako će carina to protumačit, jer sam negdje pročitao navodno ne možeš uzet osciloskop za hobi, koji kretenizam. Ako je neko nedavno uvozio nešto takvo, nek napiše proceduru derača kože (carinika). Nemam pojma kako oni to računaju, mislim nekako ovako: (cijena + transport) x PDV i onda na sve to 11% carine. Ne znam jesam li u pravu.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
Gromit , nisam ga uvozio iz hr u srbiju, tu je presao u dzepu
Narucio sam ga na drugovu adresu u hr, pa su me onda zezali pri uvozu u hr, tj njega su zezali, ja sam platio
Vidim ovaj Rigol dosta hvale po netu...
Narucio sam ga na drugovu adresu u hr, pa su me onda zezali pri uvozu u hr, tj njega su zezali, ja sam platio
Vidim ovaj Rigol dosta hvale po netu...
Joj, joj Kukinjos! Prvo ja bi odabrao ovaj drugi, ali za te pare možeš dobit i 4-kanalni sa 1Gsa/s za svaki kanal (ili barem dvokanalni).
Drugo: čuo sam ovakvu priču ukratko (pored mnogih drugih!): tip naručio za svog nečaka koji je upiso MIOC u Zagrebu ili tako nešta, neki skromni skop naravno iz prijateljskog Kitaja. Ništa posebno. E sad, da skratim priču, kreten mu nije dao UOPĆE da uveze tu bijedu kinesku jer je to "kao za poslovnu primjenu" - ne znam kak je sve završilo, tip je tražio neku firmu da nekako preko nje to dobije (naravno uz ogromne troškove)...
Treće: izbjegavaj DHL, Fedex, UPS pod svaku cijenu, jer onda stvarno nemaš šanse!!! Neka ti pošalju običnom preporučenom poštom!
Četvrto: blago tebi sa tolikim budžetom za skop! Preporučam da pregledaš net za sve takve osciloskope (ne zaboravi EEV-Blog!), izabereš otprilike što hoćeš - pa dok ne uđemo u j***nu EU traži po oglasima ili ovako kao ja!
Btw. koliko ja znam u HR se na osciloskope NE PLAĆA CARINA, samo PDV!
Drugo: čuo sam ovakvu priču ukratko (pored mnogih drugih!): tip naručio za svog nečaka koji je upiso MIOC u Zagrebu ili tako nešta, neki skromni skop naravno iz prijateljskog Kitaja. Ništa posebno. E sad, da skratim priču, kreten mu nije dao UOPĆE da uveze tu bijedu kinesku jer je to "kao za poslovnu primjenu" - ne znam kak je sve završilo, tip je tražio neku firmu da nekako preko nje to dobije (naravno uz ogromne troškove)...
Treće: izbjegavaj DHL, Fedex, UPS pod svaku cijenu, jer onda stvarno nemaš šanse!!! Neka ti pošalju običnom preporučenom poštom!
Četvrto: blago tebi sa tolikim budžetom za skop! Preporučam da pregledaš net za sve takve osciloskope (ne zaboravi EEV-Blog!), izabereš otprilike što hoćeš - pa dok ne uđemo u j***nu EU traži po oglasima ili ovako kao ja!
Btw. koliko ja znam u HR se na osciloskope NE PLAĆA CARINA, samo PDV!
Tako i treba!!!pedja089 wrote:Gromit , nisam ga uvozio iz hr u srbiju, tu je presao u dzepu
I kolko je na kraju koštao taj Rigol?
Ma ponavljam, ne bi se ja igrao s time, ni za neku jeftiniju stvar! Najbolje kupit kod nas ako ima, ili ako imaš koga vani da ti prenese preko grane!
Da, njega sam i gledao, a onaj "peder" EEV me narajcao sa zadnjim postom. Lovu skupljam godinama i skrivam od žene , pa mi baš ne bi bilo svejedno da ode u državni proračun. Imam ja Tek-a 2236, al mi treba za digitalu, ne bih htio uzet neko smeće, da sutra kad dođe, plačem di mi je bila pamet. I da, četverokanalni za te pare????? i to još 1GSa po kanalu, gdje to ima Eto mene tamo odmaGromit wrote:Prvo ja bi odabrao ovaj drugi, ali za te pare možeš dobit i 4-kanalni sa 1Gsa/s za svaki kanal (ili barem dvokanalni).
@Kukinjos: pa nemoj me odma vatat za riječ! Ali prilično sam siguran da sam negdje vidio, mislim da je bio Agilent, dvokanalni za te pare, a za 1000 USD kolko bi te najmanje došo uvoz 500USD vrijednog osciloskopa (ako bi ga uopće uspio uvest) skoro sam siguran da možeš dobit taj 4-kanalni Agilent sa EEV-a!
Ali, ponavljam, pa vidiš šta ljudi pišu, nemoj se zaljetat sa kupovinom izvana, barem dok ne uđemo u EU (pa ćemo bit iznutra ), čak ako imaš 3xpara nego šta treba, zaje**t ćete 100% na Carini, garantiram, pogotovo ako je skuplji skop!
EDIT: e da, to je i meni plan uzet neki analogni, pa kasnije digitalac - i istina je Rigol 1052 (ili 1102) su jako dobro napravljeni osciloskopi, razmisli i o njima (ima i jačih modela)!
Pa nisam se tolko nasmijao ne znam otkad! Ma potpuno te razumijem, ista stvar kod mene, samo ne skrivam od žene nego od rodbine !Kukinjos wrote:Lovu skupljam godinama i skrivam od žene ...
Ali, ponavljam, pa vidiš šta ljudi pišu, nemoj se zaljetat sa kupovinom izvana, barem dok ne uđemo u EU (pa ćemo bit iznutra ), čak ako imaš 3xpara nego šta treba, zaje**t ćete 100% na Carini, garantiram, pogotovo ako je skuplji skop!
EDIT: e da, to je i meni plan uzet neki analogni, pa kasnije digitalac - i istina je Rigol 1052 (ili 1102) su jako dobro napravljeni osciloskopi, razmisli i o njima (ima i jačih modela)!
E moj prijatelj doktor mi je reka da žena na desnoj polutci mozga ima dvije pregrade, jednu za cipele i jednu za torbe, a lijeva strana je za : "Jesam ti rekla!" Ma volim ja nju.
Ja bih najviše volio kupit skop ovdje u Hrvatskoj i odj.. sve probleme s transportom i carinom, ali..... "ko to more platit"
Ja bih najviše volio kupit skop ovdje u Hrvatskoj i odj.. sve probleme s transportom i carinom, ali..... "ko to more platit"
-
- Napredujem
Polovni za veće novce "ni za živu glavu", radije bi onda uzeo sa garancijom iz trgovine. Ako imaš kojeg kolegu radioamatera koji ide na godišnji sajam u Friedrichshafen ( 22.do 24.6. je bio ove godine),možeš nabaviti odličan stroj za male novce do stotinjak €...
Ma kakvi polovni, mislio sam novi. Samo cifre su . A onog Agilenta sličnog kao na EEV-u, za 60 MHz dvokanalni pitaju oko 1000$ i to vani, a ovdje kod nas su sve cijene na "upit", što znači ajme majko. Pa koliko godina ja moram krast od žene za takvo što.
Pa ja čekam BILO KAKAV već 20-tak godina!
Vjerojatno ću uzet ovaj Hameg (u svakom slučaju dobra stvar), a za digitalac ću pričekat EU (i da dobijem na lotu)!
Veliš "ko to more platit" - a šta kad ga platiš 1000€ ili $ i onda ga ne možeš uvest uopće, a prodavaću u dalekom Kitaju se živo j**e i neće ga natrag i onda završi na njihovoj rasprodaji (zapljenjene Carinske robe)? Ko će to platit?
Još jedan EDIT: ako si baš tolko pun love (zezam se) probaj na Conrad.hr! Fino naručiš osciloskop iz Conrada, naše predstavništvo sredi sve papire i to je to! Ali računaj na barem 40% dodatka na cijenu skopa! (tako su barem meni objasnili)!
Vjerojatno ću uzet ovaj Hameg (u svakom slučaju dobra stvar), a za digitalac ću pričekat EU (i da dobijem na lotu)!
Veliš "ko to more platit" - a šta kad ga platiš 1000€ ili $ i onda ga ne možeš uvest uopće, a prodavaću u dalekom Kitaju se živo j**e i neće ga natrag i onda završi na njihovoj rasprodaji (zapljenjene Carinske robe)? Ko će to platit?
Još jedan EDIT: ako si baš tolko pun love (zezam se) probaj na Conrad.hr! Fino naručiš osciloskop iz Conrada, naše predstavništvo sredi sve papire i to je to! Ali računaj na barem 40% dodatka na cijenu skopa! (tako su barem meni objasnili)!
E to se i ja pitam, na ovu vrućinu sam ohladio naglo, imaš ti pravo, kad sam moga čekat ovoliko a mogu pričekat i tu jeb. uniju, a šta je to godina dana, bit će i boljih i s manjom cijenom tad, valjda