Alarm za kucu se aktivira kad grmi
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Alarm za kucu se aktivira kad grmi
Pozdrv svim,unapred da kazem ako sam promasio post molim modertore da isprave to.
Imam problem sa alarmom za kucu u pitanju je Somogyi Home HS 60 Alarmni sistem,desava se da daje laznu uzbunu o provli kada je nevreme u blizini tacnije kada grmi.Inace povezan je sa infra-crvenim senzorom pokreta vise o senzoru ima na sledecem linku http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3053, a link alarma je http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3049.Ako neko moze da mi pomogne kako da resim taj problem unapred hvala.
Imam problem sa alarmom za kucu u pitanju je Somogyi Home HS 60 Alarmni sistem,desava se da daje laznu uzbunu o provli kada je nevreme u blizini tacnije kada grmi.Inace povezan je sa infra-crvenim senzorom pokreta vise o senzoru ima na sledecem linku http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3053, a link alarma je http://www.svezakucu.rs/www/singleitem_buy.php?id=3049.Ako neko moze da mi pomogne kako da resim taj problem unapred hvala.
- StereoBucket
- Napredujem
Re: Alarm za kucu se aktivira kad grmi
Neznam tačno kako ali bubnuću pa ako pomogne super,a ako ne onda ništa.
Nego čuo sam da gromovi izbacuju dosta IR svjetlosti.
Probaj nekako usmjeriti detektor tako da negleda previše tamo gdje je grmljavina nego više prema vratima.
Plus stavi nešto da blokira svjetlo od gromova.
Nego čuo sam da gromovi izbacuju dosta IR svjetlosti.
Probaj nekako usmjeriti detektor tako da negleda previše tamo gdje je grmljavina nego više prema vratima.
Plus stavi nešto da blokira svjetlo od gromova.
"Da li je priroda velika mačka?
Ako jeste,ko je vuče za rep?"-Nikola Tesla
Hvala na savetu, a dali mozda znas sta tacno da postavim ili ako bi mogo da mi pojasnis kako ta zastita izgleda
inace oba senzora su mi okrenuta tacno ka prozoru,probo sam da postvim zstitu od grcke mreze posto se alarm napja ispravljacem od 9 volti i u sebi im bteriju koj se koristi prilikom nestanka struje li nista nisam urdio, da zborvio da dodm senzor ne reaguje na pokrete van prostorije u kojoj se nalazi tacnije probao sam da ga ktiviram kroz ztvoren prozor i nije se aktivirao zato mi je malo cudno da mogu oni da budu u pitanju ince povezani su kablovima tako da ne bi trebalo da ih ometa spolji uticaj
inace oba senzora su mi okrenuta tacno ka prozoru,probo sam da postvim zstitu od grcke mreze posto se alarm napja ispravljacem od 9 volti i u sebi im bteriju koj se koristi prilikom nestanka struje li nista nisam urdio, da zborvio da dodm senzor ne reaguje na pokrete van prostorije u kojoj se nalazi tacnije probao sam da ga ktiviram kroz ztvoren prozor i nije se aktivirao zato mi je malo cudno da mogu oni da budu u pitanju ince povezani su kablovima tako da ne bi trebalo da ih ometa spolji uticaj
- StereoBucket
- Napredujem
Nisam baš upoznat kako i gdje se stavlja taj alarm.
Nego najbolje bi bilo da prozore pokriješ nekim ćebetom ili dekom.
I da promjeniš ugao alarma.
Plus kao što sam rekao gromovi zrače sa dosta infra crvenih zraka što je sigurno dovoljno da aktivira alarm.
Nego najbolje bi bilo da prozore pokriješ nekim ćebetom ili dekom.
I da promjeniš ugao alarma.
Plus kao što sam rekao gromovi zrače sa dosta infra crvenih zraka što je sigurno dovoljno da aktivira alarm.
ok.hvla ti prijatelju na pomoci,interesuje me dali neko zna dali postoji neka el.sema da se to spreci ili ako ima neki gotov proizvod za tako nesto
Kod mene su takovi senzori reagirali na pokrete grana drveća pored prozora
Kao sto rekoh rnije kod mene reaguju samo na pokret u prostoriji gde se nlazi kroz prozor ne reguju,sem na grmljavinu koja me ubija u pojam
- StereoBucket
- Napredujem
Ma samo stavi zavjese ili roletne spusti kod tog prozora.
Jedino da modifikujes taj alarm da ne reaguje na jaka svjetla.
Jedino da modifikujes taj alarm da ne reaguje na jaka svjetla.
Probao sam sa zavesama i cak sam probao da ga ja aktiviram sa blicom od foto aparata nije se aktivirao
- StereoBucket
- Napredujem
Nevjerujem da blic aparata emituje IR svjetlost.
Reko si da ti alarm radi tako što detektuje IR svjetlost zar ne?
Ostale talasne dužine osim IR neće aktivirati alarm.
Plus IR mogu imati veliku prodornu moć pa se koriste u teleskopima ukoliko im neka prašina u svemiru blokira vidik.
Reko si da ti alarm radi tako što detektuje IR svjetlost zar ne?
Ostale talasne dužine osim IR neće aktivirati alarm.
Plus IR mogu imati veliku prodornu moć pa se koriste u teleskopima ukoliko im neka prašina u svemiru blokira vidik.
Bas tako,reci mi dali slucajno znas posto nisam se mnogo bakcao sa ir senzorima dali postoji neki potencimetar za stelovanje osetljivosti senzora?
- StereoBucket
- Napredujem
Neznam baš.
Ja sam ti tek sad upisao elektro tehničku školu.
Nego otiđi negdje u neku prodavnicu elektronike i pitaj ih jel mogu oni nešto da urade.
Ja sam ti tek sad upisao elektro tehničku školu.
Nego otiđi negdje u neku prodavnicu elektronike i pitaj ih jel mogu oni nešto da urade.
Pokusacu,uspeo sam da iskopam jos jedan podatak da hoce da se aktivira zbog pada napona,navodno dolazi do pada napona prilikom grmljavine,mada mi to nije bas siguran uzrok sobzirom da sam uredjaj u sebi ima bateriju od 9 v i ispravljac na 9v
To sa gromovima i IR snz. nisam probao (nisam imao takav slucaj) problem moze da bude do same alarmne centrale koja zbog nekog naponskog spica u mrezi u trenutku grmljavine poblesavi i da alarmno stanje.Da li si siguran da sam senzor da taj impuls centrali ? proveri.
Nisam siguran prijtelju,posto alarm ima bteriju koja sluzi da ga napaja prilikom nestanka struje pokusao sam da iskljucim punjac i da vidim dali ce se aktivirati , nije se aktivirao ali ne mogu da budem siguran ni da je problem oko pada napona ili sta vec se desava sa grackom mrezom tog trenutka prilikom grmljavine posto je moguce da udar groma ili bljesak munje nije bio dovoljno jak da aktivira jedinicu.