TSOP 1838 detektor

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
gogss

TSOP 1838 detektor

Post by gogss »

Sobzirom da sam novi u radu sa microcontrolorima molim vas za pomoć oko ovog detektora.Dakle htjeo bi napravit detektor koji bi mi palio ledice kad netko prođe kraj detektora nešto poput brojača posjetitelja samo što bi kontrolor palio led a ne slao inpuls na displej.Kontrolor je 16F84A a IR diodu palim pomoću 555-ce. Znam da mi za to treba dva detektora na ulazu i dva na izlazu koji će da paze na smjer kretanje ali mi nije jasno kako da postavim kod za TSOP. Jel on radi kao običan taster ili nešto drugo tj jeli dovoljno da pinu dam uvjet: If PortB.0=1 then goto(na taj način sam pokušao ali led se ponaša prilično samovoljno tj. pali se i gasi sam) .Ili nešto drugo.
[url=http://carshownet.com]toyota[/url]
Momak
Pravo uznapredovao :)

Re: TSOP 1838 detektor

Post by Momak »

Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
arcom

Re: TSOP 1838 detektor

Post by arcom »

Jesi procitao datasheet za TSOP1838?

Stranica br. 3:
The data signal should fullfill the following condition:
• Carrier frequency should be close to center fre-
quency of the bandpass (e.g. 38kHz).
• Burst length should be 6 cycles/burst or longer.
• After each burst a gap time of at least 9 cycles is
neccessary.
The data format should not make a continuous
signal transmission.
There must be a Signal Gap Time
(longer than 14ms) at least each 90ms
Na istoj stranici pise da taj detektor odbija kontinuirane signale na 38kHz (ili nekoj drugoj frekvenciji).
Ono sta mozes napraviti je pulsirajuci signal, npr. 80ms ON, 20ms OFF i onda provjeravati stanje na izlazu detektora unutar tih 80ms. Tako imas 10 detekcija u sekundi sto bi trebalo biti dovoljno. Ako nije, lako smanjis ON/OFF vremena (npr. 30ms ON, 20ms OFF), s time da mora postojati pauza od minimalno 14ms svakih 90ms.

Alternativa je da nades drugi IR detektor koji moze prihvatiti kontinuirani signal na XY kHz ili napraviti vlastiti IR detektor.
Post Reply