Tema za kratka pitanja i odgovore
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Tema za kratka pitanja i odgovore
Nekako mi se to čini mala struja (5-10A). Nisam neki stručnjak za hho, ali čini mi se da struja bude oko 20 - 30A na 12V za dovoljnu količinu plina.
Ukoliko če struja biti veća nego si naveo, a želiš imati još lufta možeš upotrijebiti ovaj mosfet...
http://www.irf.com/product-info/datashe ... fp4710.pdf
Inače u holexu košta 23kn, tako da bi ti i cijenom trebao odgovarati.
Ukoliko če struja biti veća nego si naveo, a želiš imati još lufta možeš upotrijebiti ovaj mosfet...
http://www.irf.com/product-info/datashe ... fp4710.pdf
Inače u holexu košta 23kn, tako da bi ti i cijenom trebao odgovarati.
-
- Pravo uznapredovao :)
@pedja i @elektor,hvala na predlozima
Kad porastem bicu Feko,ili mozda Pedja!!!:) :) :)
Pozdrav...
Imam jedno pitanjce ,da li neko zna gdje nabavati termostat do 300 stepeni sa pokazivacem temparature ??Potreban mi je za termo presu koju sam napravio a potrebni opseg je od ca.80-220 stepeni.
Imam jedno pitanjce ,da li neko zna gdje nabavati termostat do 300 stepeni sa pokazivacem temparature ??Potreban mi je za termo presu koju sam napravio a potrebni opseg je od ca.80-220 stepeni.
evo sad ispadam glup sa ovim pitanjem al ipak ću ga postaviti dali neki uređaj koji radi na 12 v i na njemu nije naznačeno koliko ampera smijem vezati na izvor napajanja od 12v 100A ili?
Počeo sam radit ovo pojačalo http://www.electronica-pt.com/circuitos ... -500w.html
U stvari nisam počeo radit nego naručivat dijelove. Pločica je već spremna. Sad me zanimaju ove diode gdje piše samo DUS. Kakve su to diode. I ove zenerice od 15V koje bi bile najbolje?
U stvari nisam počeo radit nego naručivat dijelove. Pločica je već spremna. Sad me zanimaju ove diode gdje piše samo DUS. Kakve su to diode. I ove zenerice od 15V koje bi bile najbolje?
Što reći?
Poslje sam uspio iscijedit google i pronaći to. Ipak feko tebi hvala, ali mislim da ću promijenit plan jer je pločica povelika a hoću pokušat sad pločicu sljedeću foto postupkom. Mislim da ću za početak uzet neku jednistavniju sa TDA do nekih 100-tinjak W.
Što reći?
- Feko
- Stariji član
Ova pločica je takva jer su u pitanju tranzistori u TO-23 kučištu a lemiš ih preko hladnjaka L profila direktno na pločicu. Radio sam jedno takvo pojačalo prije 20tak godina i radi i dan danas bez problema. Ti izlazni tranzistori bi trebali biti upareni. http://320volt.com/300650-watt-anfi/
Znam ja to feko ali ovo mi je prvo pojačalo i prvi projekat u audio tehnici. Ne bih baš dao 30€ za nešto što mi na kraju neće uspjet. Napravit ću ono što je kzbaja napravio i okačio 2x100W sa tda7293 za početak
Što reći?
- Feko
- Stariji član
Ma OK. Nisam te ja nagovarao na ovo pojačalo. I bolje da za početak radiš nešto jednostavnije i jeftinije.
Samo sam spomenuo zašto je tako velika pločica
Samo sam spomenuo zašto je tako velika pločica
Eto dijelovi naručeni, pločica naručena, kemikalije za skidanje laka poslje osvijetljavanja također, sad još samo imat strpljenja i dočekat sljedeći petak da to sve stigne. Nadam se da će proradit. Trafo će se danas premotat. Još kutijetinu neku lijepu da dizajniram i osmislim tako da to bude k'o bombona
Što reći?
- Kurijera2000
- Napredujem
Jedno kratko pitanje!!! Htio bih napraviti jednu shemu, ali mi za to treba trymer od npr. 10pf. Pa me zanima dali se može umjesto tog trymera staviti keramički kondenzator od 10pf jer ja mislim da može, ali nisam 100% siguran!!!
Sta rec?
Iako ne znam kakvu shemu imas, vjerojatno ne moze, jer ne vjerujem da je trimer kondenzator bezveze stavljen ako zadovoljava i fiksna vrijednost.
Trimer kondenzator je tu kako bi se parametar kapaciteta mogao mijenjati vrtnjom vijka, a fiksni kondenzator mozda i moze ici, sve ovisi o tome sto imas i kako zelis da radi.
Trimer kondenzator je tu kako bi se parametar kapaciteta mogao mijenjati vrtnjom vijka, a fiksni kondenzator mozda i moze ici, sve ovisi o tome sto imas i kako zelis da radi.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Da pogodim....FM odasiljac?
Stavi fiksni, ali onda ces frekvenciju morat traziti mjeracem frekvencije ili radioprijemnikom.
Stavi fiksni, ali onda ces frekvenciju morat traziti mjeracem frekvencije ili radioprijemnikom.
- Kurijera2000
- Napredujem
Želim napraviti fm odšiljač: http://imageshack.us/photo/my-images/40 ... pijun.jpg/
Sta rec?
- Kurijera2000
- Napredujem
Jel se moze na tu semu umjesto mikrofona stavit neki audio izvor npr iz racunala.
- Resistor_01
- Pravo uznapredovao :)
Evo i od mene jedno kratko pitanje.
Hoce li se sema za pcb pravilno preslikati ako je odstampam preko tintnog printera a ne preko laserskog.Kad god sam gledo stampaju samo sa laserjeta. Ja mislim da bi moglo ali nisam siguran, Šta vi kazete je li iko ikad preslikavo tintu
Hoce li se sema za pcb pravilno preslikati ako je odstampam preko tintnog printera a ne preko laserskog.Kad god sam gledo stampaju samo sa laserjeta. Ja mislim da bi moglo ali nisam siguran, Šta vi kazete je li iko ikad preslikavo tintu