Dakle, televizor radi, ali uz neke probleme. Televizor je star oko 2 godine. Kad ga upalim, iz njega se čuje zvuk siktanja i na ekranu se pojavljuju vodoravne crte kao da je signal slab (no to se događa i na DVD-u i na kabelskoj) koje nestanu kad se TV zagrije, kao i siktanje ili cvrčanje. Drugi problem je to što imam crnu mrlju na ekranu koja je uvijek tu, i kad je TV zagrijan i kad nije, i ta mrlja je naizgled crna, no na boji kože ta mrlja postane ljubičasto crna, dok na nogometnoj travi crvenkasto crna.
Znate li do čega je? Imam nekih iskustva s elektronikom, pa bih molio savjete i eventualno sheme...
Loša slika na LCD Quadro TV
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Loša slika na LCD Quadro TV
Jesi li sta na njemu provjeravao od elektronike? jer napamet je tesko odmah odgonetnuti...provjeri napajanje, glavnu plocu i panel
Cirkus Kolorado :D
Naravno da sam provjerio. Napajanje je OK - daje propisan napon, na elektronici su svi kondenzatori OK i sve diode OK, panel je vjerojatno krivac za ovaj problem sa sjenom na ekranu, ali ne za problem s paljenjem.
To sto cvrcanje prestane kad se tv zagreje meni bas lici na neki los elko,izmenjaj u napajanju elektrolite ili ih premeri malo kvalitetnije esr i kapacitet.Eventualno proveri da nema neki los kontakt.
Imam već doma takve elektrolite, pa ću probati zamijeniti.
I, da... Što je elko?
I, da... Što je elko?
ELektrolitski KOndenzator.
Promijenjeni, i sad imam problem. Prilikom paljenja televizora izgorio je osigurač i strujni kabel se otopio na utičnici. Ne baš lijep prizor.
kratki spoj si prilikom lemljenja napravio,lipo sam te bio pita sta si testira ima sam slucaj da je panel bio neispravan sa slicnim simptomima
Cirkus Kolorado :D