problem sa tv-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
-
problem sa tv-om
pozdrav forumasima,jedno pitanje za vas jer ste mi u par navrata pomogli tako da i sada mislim da ce te mi pomoci.TV,,TATUNG,,LCD multimedia displey.mod.v30cmam.dobio sam ga kao ispravnog i radio je bez problema nekih sedam dana a onda jednostavno stao,vizuelno sam pregledao mrezu i osigurac koji je ispravan ostalo nisam jer nisam se bas susretao sa ovom vrstom tv-a.ne radi mu ni stend baj lampica,necu je nikakvo zujanje i sl.ako bi ste mi pomogli bio bih vam zahvalan.
Re: problem sa tv-om
sve sto vrijedi za crt tv-e ,vrijedi i za lcd sto se mreze tice
krenes od pocetka...napon na elektrolitu 300 v?naponi u sekundaru mreze kad je otpojis od ostale elekteonike?
ako ih nema,mozda je negdje kratki spoj na sekundru,najcesce diode....ako imas napone kad je otpojena ostala elektronika,mozda je ks negdje poslije mreze....ako nemas napona i bez opterecenja,provjeri elektrolite u primaru mreze....imas li 300v na srednjoj nozici FET-a u mrezi(ne diraj pipalicama gate istoga),sta pokrece taj fet?koji ic?
provjeri i elektrolite u sekundaru mreze.....
krenes od pocetka...napon na elektrolitu 300 v?naponi u sekundaru mreze kad je otpojis od ostale elekteonike?
ako ih nema,mozda je negdje kratki spoj na sekundru,najcesce diode....ako imas napone kad je otpojena ostala elektronika,mozda je ks negdje poslije mreze....ako nemas napona i bez opterecenja,provjeri elektrolite u primaru mreze....imas li 300v na srednjoj nozici FET-a u mrezi(ne diraj pipalicama gate istoga),sta pokrece taj fet?koji ic?
provjeri i elektrolite u sekundaru mreze.....
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
-
ok,druze,odoh pokusati,mislim da mi je ovo dovoljno,javim se sa rezultatima.hvala ti.
Svaka ti cast kad su ti dvije recenice dovoljne da se upustis u popravku LCD aparata.aldin_tuzla wrote:...mislim da mi je ovo dovoljno...
Alexa