PC blokira u mreži
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
PC blokira u mreži
Comp je DEL P4, 2,6GHz.
Sve 100% OK dok se ne pokuša pristup mreži putem mrežne kartice, onda zablokira i mora se restartovat.
Mijenjao mrežnu, VGA, memoriju, instalirao fresh windoz, pa na kraju i formatirao disk...opet isto.
Znači ne dopušta pristup LAN-u niti internetu, sve što ide preko kartice blokira comp.
Ima li neko kakvu ideju...ja sam ostao bez...
Sve 100% OK dok se ne pokuša pristup mreži putem mrežne kartice, onda zablokira i mora se restartovat.
Mijenjao mrežnu, VGA, memoriju, instalirao fresh windoz, pa na kraju i formatirao disk...opet isto.
Znači ne dopušta pristup LAN-u niti internetu, sve što ide preko kartice blokira comp.
Ima li neko kakvu ideju...ja sam ostao bez...
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
- Feko
- Stariji član
Re: PC blokira u mreži
Probaj sa CD-a podici linux pa vidi jel radi mreza i internet. Meni to smrdi na drivere ali kazes da si probao sve tako da
Probat ću to s linux-om
Na matičnoj je integrisana neka intel-ova mrežna, nju sam gasio u bios-u i ubacivao neku realtek-PCI i isto se dešava.
Moram probati i neke druge kartice.
Napominjem da je comp godinama radio sa ovakvim postavkama.
Na matičnoj je integrisana neka intel-ova mrežna, nju sam gasio u bios-u i ubacivao neku realtek-PCI i isto se dešava.
Moram probati i neke druge kartice.
Napominjem da je comp godinama radio sa ovakvim postavkama.
Probao, ipak je neka HW 3,14zdarija......
Isto blokira i u linux-u, ostalo mi je još da kupim i probam onaj USB to RJ-45, i ako ne bude išlo reciklaža...
Isto blokira i u linux-u, ostalo mi je još da kupim i probam onaj USB to RJ-45, i ako ne bude išlo reciklaža...
Da probaš sa flešovanjem BIOS-a? Može biti da ti je ubrljavio nešto u BIOS i sad zeza.
HM..sa biosom mi se baš ne igra, pogotovu što je to DEL comp, a oni su malo vrcavi,...možda nekad kasnije.
A ima šanse da je baš to, zato što mi se kvar javio u isto vrijeme kada je i "crkla" baterija na ploči.
Uglavnom živjeli kinezi... upravo sam kupio onaj prelaz USB-RJ-45 i evo radi OK.
A možda nekad kasnije probam i s biosom.
Hvala svima na sugestijama !
A ima šanse da je baš to, zato što mi se kvar javio u isto vrijeme kada je i "crkla" baterija na ploči.
Uglavnom živjeli kinezi... upravo sam kupio onaj prelaz USB-RJ-45 i evo radi OK.
A možda nekad kasnije probam i s biosom.
Hvala svima na sugestijama !
-
- Pravo uznapredovao :)
Whitehead, gdje si kupio taj "USB to RJ-45", jeli u Tuzli ili preko neta, i koliko kosta?
U firmi "Dinet" u Srebreniku (ili Gračanici), košta 12 KM.
Inače s e-baya se može dobiti za 3 USD.
Inače s e-baya se može dobiti za 3 USD.
-
- Pravo uznapredovao :)
Hvala.