Potrebna shema
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Potrebna shema
pozdrav raja . imam jedan mali problem . ovih dana nisam bio u skoli a imam jedan zadatak za riješit točnije pospajat .radi se on nekoj kupaonskoj shemi .ovo sam dobio od kolege "NACRTAJTE spoj kupaonskog kompleta s 3 dvopolna prekidaca s timericom pale 3 potrosaca(3 neovisne faze)"
E sad sam nesto naso na internetu ali nezz jeli to to .
http://img84.imageshack.us/img84/6126/novaslika2.png
E sad sam nesto naso na internetu ali nezz jeli to to .
http://img84.imageshack.us/img84/6126/novaslika2.png
Re: Potrebna shema
Timericom ili tinjalicom? I da to je to ali samo u pola. Pola vodova ti fali. To je zadatak sa jednog natjecanja državnog. Dovrši to i pospajaj.
Što reći?
jel ovo to rješenje . mada kad razmislim nikakve veze s vezom
http://img221.imageshack.us/img221/4541 ... ika3xq.png
http://img221.imageshack.us/img221/4541 ... ika3xq.png
ne valja
zemlje su ti dobre i jedna nula (druge dvije si spojio direkt)
faze su dobre do prekidaca, al dalje ti neidu nigdje
svaki prekidac mora prekidat i fazu i nulu, a zemlje si dobro spojio
zemlje su ti dobre i jedna nula (druge dvije si spojio direkt)
faze su dobre do prekidaca, al dalje ti neidu nigdje
svaki prekidac mora prekidat i fazu i nulu, a zemlje si dobro spojio
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Hvala . evo uradio sam sada .samo mi je malo bilo cudno sto se i nula prekida
tako je skolski i tako bi trebalo biti mada se danas koriste jednopolni prekidaci i prekidaju samo fazu (jbg. jeftinije je)
Koju ti školu ideš? Solističko pjevanje? :S
Pogledaj kako je spojeno to što si ti uradio, vodiš na prekidač svaku nulu posebno a na trošilima ih sve spajaš u jednu točku i radiš to bez prekidača...
Pogledaj kako je spojeno to što si ti uradio, vodiš na prekidač svaku nulu posebno a na trošilima ih sve spajaš u jednu točku i radiš to bez prekidača...
Što reći?
U tom slučaju i ti ideš u školu za solističko pjevanje... Pa de pogledaj malo bolje. Kao prvo na svako prošilo po dvije nule dovedene a faze NIĐE! A da ne pričamo o prekidačima.
Što reći?
Ivane ......
L1, L2 i L3 su faze i idu na prekidače (odnosi se na Kizbajinu shemu)! Dioprija ili što? Nemoj naglo po Jadranku
L1, L2 i L3 su faze i idu na prekidače (odnosi se na Kizbajinu shemu)! Dioprija ili što? Nemoj naglo po Jadranku
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
A tko priča o kibajinoj shemi? :S
Uopšte je smiješno i pomisliti da bi on nacrtao ovako smiješno jednostavnu shemu pogriješno. Dajte ljudi molim vas... Malo logike :S
Uopšte je smiješno i pomisliti da bi on nacrtao ovako smiješno jednostavnu shemu pogriješno. Dajte ljudi molim vas... Malo logike :S
Što reći?
@ivane izvini al ti si kriv
prvila jasno kazu da kad nesto postas da se to odnosi na post iznad, a ti si mislio jedno a napravio drugo, tj. komentiro si post (semu) par postova iznad, a da nisi quote-o o cemu se radi i neki su shvatili da komentiras moje tocne odgovore
i ja sam se u prvu ruku cimno al sam skuzio na sta si mislio
prvila jasno kazu da kad nesto postas da se to odnosi na post iznad, a ti si mislio jedno a napravio drugo, tj. komentiro si post (semu) par postova iznad, a da nisi quote-o o cemu se radi i neki su shvatili da komentiras moje tocne odgovore
i ja sam se u prvu ruku cimno al sam skuzio na sta si mislio
ljudi a što se u elektrotehnici obeležava sa R ,S,T ( zašto koristiti L ) ?
Dobro kizbaja slažem se sa tobom ali opet... Ako sam opisao shemu onda je jasno da se ne radi od tvojoj jer ne odgovara opisu.
Emigrante zavisi o čemu se radi. Na kraju se svodi na isto, to su samo oznake. Ali opet zavisi gdje se koristi. Barem su tako meni objasnili. To su samo oznake. Ja sam čitao knjigu nekog američkog izdavača gdje je pisalo da su R, S, T dovodi napanja na motoru a U, V, W i X, Y, Z počeci/krajevi namota na motoru.
Emigrante zavisi o čemu se radi. Na kraju se svodi na isto, to su samo oznake. Ali opet zavisi gdje se koristi. Barem su tako meni objasnili. To su samo oznake. Ja sam čitao knjigu nekog američkog izdavača gdje je pisalo da su R, S, T dovodi napanja na motoru a U, V, W i X, Y, Z počeci/krajevi namota na motoru.
Što reći?
i to je točno . ali na trofaznim sklopkama ceš naci samo R,S,T ....
R S T su stare oznake, a sad se umjesto njih koriste L1 L2 L3
drugim rjecima, isti k... drugo pakovanje
drugim rjecima, isti k... drugo pakovanje
73 i tebi jadranko