Dobar dan,
sastavio sam Touch Swtich (prekidac na dodir) (shema je prilozena ispod). Problem nastaje kada treba da odvojim mesto dodira prstom od same stampane plocice. Dok prstom diram izlaz na stampanoj plocici, sklop radi savrseno, medjutim, problem nastaje kada provodnikom zelim da udaljim mesto dodira od same stampane ploce. Sklop tada pocinje da radi potpuno nepredvidivo, i da se tako izrazim, na svoju ruku... Da li neko moze da mi pomogne, verovatno postoji nesto sto propustam, gde je greska?
Da sumiram, kada ne koristim provodnik da nastavim mesto dodira, sklop radi savrseno...
Zahvalan Unapred,
Stevan Stefanovic
Molim Vas, mala pomoc, u vezi s Touch Switch-om
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
-
Molim Vas, mala pomoc, u vezi s Touch Switch-om
- Attachments
-
- El. shema
- Pict0032.gif (14.16 KiB) Viewed 1974 times
Re: Molim Vas, mala pomoc, u vezi s Touch Switch-om
Provuci koaksijalni kabel do mjesta dodira i vodi računa da ti površina dodira nije prevelika, cca. par cm2. Oplet koaksa spoji na masu pločice, a drugi kraj opleta ne spajaj. Mjesto dodira izoliraj od ostalih metalnih predmeta i uzemlji masu na elektronici. Ako ni to nije dovoljno, smanjuj otpor od 10 Moma.
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
-
koje snage treba dabude trafo za ovaj toucsh switsch
Čarobna kugla kaže:
Korisnik ima relej čija će špula sigurno biti za za 12V/70mA, ostatak elektronike troši 5 mA, uzimam sigurnost 100% i zaokružujem na 200mA. Čarobnjače reci koji trafoooooooooooooo. trlj...brlj...tras... štras... Trafoooo nek budeeee za 230V primar, 9V/200mA sekundar. AMEN!
Korisnik ima relej čija će špula sigurno biti za za 12V/70mA, ostatak elektronike troši 5 mA, uzimam sigurnost 100% i zaokružujem na 200mA. Čarobnjače reci koji trafoooooooooooooo. trlj...brlj...tras... štras... Trafoooo nek budeeee za 230V primar, 9V/200mA sekundar. AMEN!
Cezare, star sam i nemoćan, ali poslušaj moj savjet ....
ja bih ti preporucio da koristis ovaj IC http://www.parallax.com/Portals/0/Downl ... /qt113.pdf
jeftin je i pouzdan...
jeftin je i pouzdan...
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Čak ni MILAN to ne bi napravio bolje......Kukinjos wrote:Čarobna kugla kaže:
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
-
molimshemupolicijske sirene hvala
probajukucatnagooglepolicijskasirena...
Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti
win.WhiteHead wrote:probajukucatnagooglepolicijskasirena...