Pozdrav, otišo mi je kabel kod DC utikača na punjaču za laptop, ali između DC utikača i VF filtra (ako se tako zove ono zadebljanje na kebelu).
Zanima me dali mogu taj filtar izbaciti buduci da je tu negdje kvar ili je ona važan za rad ??
Punjač za laptop
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Punjač za laptop
To zadebljanje je feritni prsten, ako vec kratis kabel, rastavi i plastiku oko ferita i pomakni ga blize
adapteru, adapter je prekidacko napajanje i ferit dodatno stiti lap od nezeljenih smetnji.
Kod nas se moze naci (SA) rezervni kabel skupa sa filterom i odgovarajucim prikljuckom.
Koji lap je u pitanju? Noviji imaju najmanje tri zile (+ ; - i komunikaciju sa racunarom) za takve
jos nisam vidio rez. kablove.- Ako ti je tesko to izvesti, punjac ce raditi i bez tog ferita.-
adapteru, adapter je prekidacko napajanje i ferit dodatno stiti lap od nezeljenih smetnji.
Kod nas se moze naci (SA) rezervni kabel skupa sa filterom i odgovarajucim prikljuckom.
Koji lap je u pitanju? Noviji imaju najmanje tri zile (+ ; - i komunikaciju sa racunarom) za takve
jos nisam vidio rez. kablove.- Ako ti je tesko to izvesti, punjac ce raditi i bez tog ferita.-
- juka vk
- Pravo sam se raspisao :)
Re: Punjač za laptop
Ferit nije u plastici nego u gumi pa bi morao rezati sve....faltop je tošiba star 3.5 godine.. i ima samo + i -...
probat cu ga razrezat i popravit ako ne ici ce van i to je to
probat cu ga razrezat i popravit ako ne ici ce van i to je to