![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Vidi ti sad ovo, ovaj blizanac je doista blizanac al nije jednojajčani...fali mu x na kraju naziva...Dakle nije cp-850fx nego cp-850f...a taj x čini bome neku razliku...
Ovo je shema za njega:
http://www.bak.ru/app/webroot/files/tec ... U/830a.pdf
Znači tamo di je na onom naprednijem blizancu 9V na ovom bez-x-a je 4,5 V pa onda naših 3,5 nije neko odstupanje...
Na onom C823 treba biti 7,7V što opet naših cca 6 i nešto V ne čini velikim odstupanjem
C840 je bio u redu
C861 i C604 su bili 12,5, a trebali bi biti 14,5, a ne 14,8, znači i tu je malkice manje odstupanje...
E, sad me već svrbe prsti da spojim ovaj novi tranzić što sam ga danas kupio, al ne znam jel možda trebamo još nešto provjeriti...
Znači, moj zaključak bi bio da je onaj 2sc5480 bio možda ipak nedovoljno dobra zamjena za original ST2310DHI, a to smo nekako naslutili-zaključili danas u razgovoru prodavač u trgovini i ja pa mi ovaj savjetovao da uzmem drugi tranzistor tj. MD2310fx i da s diodom by399 spojim emitter i collector pa da tranziću dam malo veću protočnost iz emittera prema collectoru...
Naime original ST 2310 DHI košta oko 150 kn, pa to više ni nemaju u prodaji...a ovo bi trebala biti što bliža varijanta...
Šta kažeš, da spajam i palim il da još nešto provjerimo?