KENWOOD KDC-W534U display

Ako želite razmijeniti neke dijelove sa kolegom ili tražite neki dio, ovo je forum za vas.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

KENWOOD KDC-W534U display

Post by elektor »

Kao što naslov kaže potreban mi je display za autoradio Kenwood KDC-W534U. Pa ako ima tko ili zna gdje bi se mogao nabavit za ne previše novaca neka javi.
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Re: KENWOOD KDC-W534U display

Post by VFDisplay »

cekaj da li ti je bas ostecen display (puknuo ili nesta slicno) ili ti samo neradi?
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

ahaaa vfd je u pitanju. Koliko vidim zarne niti su ok sto znaci da je display u redu. To sto je u kutu crno to je na svakom VFD Display-u i to znaci da je display ispravan odnosno da u njega nije usao zrak. A sto se tice kvara imao sam isti takav problem na slicnom radiju,izgorio mu je driver koji pali upravo te zarne niti odnosno grijanje displaya (isto kao i kod elektronskih acijevi). Probao sam naci kvar ali ga nisam mogao pronaci. Da ti display proradi na grijanje (dva krajnja kontakta displaya) dovedi 3v do 5v dc.
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Nažalost najdonja žarna nit je u prekidu, točno tamo ispod crne fleke. Zato sam nju i slikao. Mislio sam da je ona posljedica izgaranja niti, ali eto bio sam u krivu. Moram priznati da se nisam često sretao sa vfd displayima pa su mi prilična nepoznanica.
U svakom slučaju hvala, nekako mi se čini da će popravak biti neisplativ, pogotovo ako greška nije samo u displayu.
VFDisplay
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by VFDisplay »

Nema ti veze ako i jedna zarna nit izgorila display ce i dalje raditi :) Greska nije u display-u nego u elektronici koja pali grijanje odnosno te zarne niti koliko sam shvatio iz sheme impuls za paljenje daje MCU a to je vjerovatno PWM tako da popravak je definitivno neisplativ. U krajnjem slucaju probaj naci shemu za autoradio pa naci kvar ali cisto sumnjam.
elektor
Pravi forumaš
Pravi forumaš

Post by elektor »

Zahvaljujem. Budem pogledao malo po pločici, ako se negdje bude vidio očiti kvar. Ako ga nema onda nema smisla dalje tražiti.
Post Reply