pozdrav ekipa
jel neko mozda radio ovaj projekt?
http://sper.hr/shema_periodi_kog_dozatora.htm
mislim ga napravit al malo sam nesiguran u tocnost vremena jer kad malo racunam po formulama iz datasheeta ne slaze se nikako a 10 sati je malo previse da provedem kraj njega da upali relej
ili ako neko zna kakav link sa picem
trazio sam po netu al bezuspjesno
hranilica za divljac
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
hranilica za divljac
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
Re: hranilica za divljac
Ja sam imao u planu imao tako nešto izradit (zapravo imam još, al nema vremena).
Plan je bio korištenje PIC-a i malog 16X2 LCD-a (onakav kakav se zna vidjeti u aparatima za kavu). Sklop bi imao sat i moglo bi se namjestit do 4 izbacivanja hrane dnevno. Za svako izbacivanje bi se moglo podešavati koliko će dugo motor raditi, tj. kolika će se količina hrane izbaciti. Pošto bi se sklop napajao iz akumulatora mislio sam dodati i prikaz stanja baterije. Nažalost sve je ostalo samo na ideji.
Ako se bude krenulo u kakav dizajn sličnog uređaja tu sam da pomognem pri realizaciji projekta.
Plan je bio korištenje PIC-a i malog 16X2 LCD-a (onakav kakav se zna vidjeti u aparatima za kavu). Sklop bi imao sat i moglo bi se namjestit do 4 izbacivanja hrane dnevno. Za svako izbacivanje bi se moglo podešavati koliko će dugo motor raditi, tj. kolika će se količina hrane izbaciti. Pošto bi se sklop napajao iz akumulatora mislio sam dodati i prikaz stanja baterije. Nažalost sve je ostalo samo na ideji.
Ako se bude krenulo u kakav dizajn sličnog uređaja tu sam da pomognem pri realizaciji projekta.
ajd ako naletis na nesto pa javi
to sa picom bi bilo najbolje
to sa picom bi bilo najbolje
Ja napravio sa malim atmelom, pužom iz kava automat....., i još funkcionira
Automatska hranilica
Uputa za podešavanje!
Držanjem crvene tipke ulazimo u mod podešavanja.
1. Na ekranu piše "Namjesti sat", pritiskanjem crne tipke namještamo trenutni sat.
2. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti min", pritiskanjem crne tipke namještamo trenutnu minutu.
3. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti sat"; "Hrana u", pritiskanjem crne tipke namještamo sat početka vremena hranjenja
4. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti min"; "Hrana u", pritiskanjem crne tipke namještamo minutu početka vremena hranjenja.
5. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše " Podesi trajanje ", pritiskanjem crne tipke namještamo vrijeme hranjenja u sekundama (max 59 sekunda).
Pritiskom na crvenu tipku vraćamo se u normalni rad uređaja.
Kutina, 26.04.2004
Automatska hranilica
Uputa za podešavanje!
Držanjem crvene tipke ulazimo u mod podešavanja.
1. Na ekranu piše "Namjesti sat", pritiskanjem crne tipke namještamo trenutni sat.
2. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti min", pritiskanjem crne tipke namještamo trenutnu minutu.
3. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti sat"; "Hrana u", pritiskanjem crne tipke namještamo sat početka vremena hranjenja
4. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše "Namjesti min"; "Hrana u", pritiskanjem crne tipke namještamo minutu početka vremena hranjenja.
5. Pritiskom na crvenu tipku prelazimo u slijedeći mod,
Na ekranu piše " Podesi trajanje ", pritiskanjem crne tipke namještamo vrijeme hranjenja u sekundama (max 59 sekunda).
Pritiskom na crvenu tipku vraćamo se u normalni rad uređaja.
Kutina, 26.04.2004
e bas tako mi i treba
ako bi mogo da podjelis projekt bio bi jako zahvalan
ako bi mogo da podjelis projekt bio bi jako zahvalan