LCD Monitor LG L1511SE
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
LCD Monitor LG L1511SE
Znaci u pitanju je lcd monitor LG L1511SE. Pri prvom paljenju poslije kompletnog rasklapanja i sklapanja na sec pokaze sliku i onda vise nema i ne reaguje na taster paljenja dok opet sve ne rastavim i ne sastavim i onda opet upali samo prvi put na par sec i nema slike. Provjereno osvjetljenje i na drugu plocu sve radi, znaci nije do sijalica, kondenzatori provjereni i mijenjani ne daje rezultata. Kad se spoji na napon cuje se pijukanje u naponskom dijelu koje traje i 10 sec poslije iskljucivanja sa napajanja.
Re: LCD Monitor LG L1511SE
Reaguje i na prikljucak i iskljucenje vga kabla samo ne zadrzava osvjetljenje upaljeno duze od 2 sec.
ako stalno cujes "pijukanje" nesto je u kratkom spoju u sekundaru napajanja,ali mi je cudno da dobijes osvjetljenje te 2 sec.
ako si stvarno mijenjao sve elektrolite u mrezi i u inverteru ,a lampe su ispravne,ostaje samo da je neki trafo u inverteru u spoju
pali ga vise puta tako po 2 sec i vidi da li ti se jedan od trafoa u inverteru grije
ako si stvarno mijenjao sve elektrolite u mrezi i u inverteru ,a lampe su ispravne,ostaje samo da je neki trafo u inverteru u spoju
pali ga vise puta tako po 2 sec i vidi da li ti se jedan od trafoa u inverteru grije
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Sve radio ali nema sanse otkriti gdje steka. Jedino sto sam promjenu dobio je kad skinem trafoe i vratim na inverteru dobijem duze svjetlo oko 20 sec i opet sde ugasi, sljedece paljenje 2 sec i gotovo.
jesi li probao druge trafoe staviti,sa te ploce koja ti radi?
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
Ja sam imao sličan kvar na Benq FP92E. Konektor između kartica - hladni lem...
Pokusat cu i prelemiti konektore izmedju kartica ali do sad nista nije pomoglo. Poslije svega sad vise nema nikako slike, sve sto dobijem je blinkanje sijalice na dugmicu za paljenje, konstantno blinkanje intervala 1 sec.
Kratki spoj nekog elementa u sekundaru (najvjerojatnije diode). Ja imao slucaj zener diode, kao ispravna, a nakon zamjena sve OK.
mario KT wrote:Kratki spoj nekog elementa u sekundaru (najvjerojatnije diode). Ja imao slucaj zener diode, kao ispravna, a nakon zamjena sve OK.
mozes na slici oznaciti na sto sumnjas da i to pokusamo. Hvala
Pozdrav,
imam problem sa istim ovakvim monitorom. Naime, kada upalim monitor na dugme, pojavi se slika samo 1 sekundu i odmah se ugasi. Nakon nekog vremena, otprilike 15ak-20 minuta, upalim ga na dugme i bude sve ok..i tako radi cijeli dan (12 sati). Pokusacu danas da ga ne gasim na dugme, pa da vidim hoce li se sutra odmah upaliti ili cu opet morati cekati neko vrijeme...
imam problem sa istim ovakvim monitorom. Naime, kada upalim monitor na dugme, pojavi se slika samo 1 sekundu i odmah se ugasi. Nakon nekog vremena, otprilike 15ak-20 minuta, upalim ga na dugme i bude sve ok..i tako radi cijeli dan (12 sati). Pokusacu danas da ga ne gasim na dugme, pa da vidim hoce li se sutra odmah upaliti ili cu opet morati cekati neko vrijeme...