Problem sa PIC16F84A
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Problem sa PIC16F84A
Konacno sam nasao ovaj mikrokontroler i hteo sam da ga programiram, video sam shemu za Blesavi programator koji ste svi hvalili i uzeo i sastavio ga. Proverio sam izvode i na chipu i na konektoru, stavio chip u leziste povezao dodatni napon od 5V ubacio konektor u PC i u tom trenutku PIC je poceo da se greje brzo sam ga otkacio sa napajanja i izvukao iz PCja, a kada sam dotakao usnama PIC da proverim temp. opekao sam se... ? Zasto se to desilo? Kakve su sanse da je PIC pregoreo?
Kod sheme za blesavi programator, prikazan je sub-D 9to pinski konektor sa koje strane? Strane od koje su pinovi na koje se lemi ili one spoljasne?
Kod sheme za blesavi programator, prikazan je sub-D 9to pinski konektor sa koje strane? Strane od koje su pinovi na koje se lemi ili one spoljasne?
dobro nista onda , sakupicu jos 500dinara za novi PIC
da li je moguce da se negde naruci PIC16F84A kao fr*e sample?
jos nesto, ako mozete da mi objasnite kako idu pinovi na ovom sub-D 9pinskom konektoru
da li je moguce da se negde naruci PIC16F84A kao fr*e sample?
jos nesto, ako mozete da mi objasnite kako idu pinovi na ovom sub-D 9pinskom konektoru
jao super.
iz srbije sam, a stvarno sam u stisci sa novcem,...
inace kada se programira PIC posredstvom blesavog programatora i uz pomoc IC-Prog (verzija 1.05D) u win XP, da li je potrebno da se ukljuci opcija Enable NT/2000/Xp driver? posto kada to ukljucim, prilikom paljenja programa izlazi error...
iz srbije sam, a stvarno sam u stisci sa novcem,...
inace kada se programira PIC posredstvom blesavog programatora i uz pomoc IC-Prog (verzija 1.05D) u win XP, da li je potrebno da se ukljuci opcija Enable NT/2000/Xp driver? posto kada to ukljucim, prilikom paljenja programa izlazi error...
Re: Problem sa PIC16F84A
Mislim da se to dogodilo zato što si stavio usnu,e neznam kako drugima ali ja sam se upišo od smjehalala1001 wrote:...kada sam dotakao usnama PIC da proverim temp. opekao sam se... ? Zasto se to desilo? ...
Dobro ja sam provjeravao usnicama lemilicu dali se ugrijala(slučajno),počešao sam se lemilicom
Jedan lik je uhvatio Atmela(da nemisliš da PIC ima nešto prtiv tebe)koji se pregrijavao pogledao me polako mu je suza krenula ko djetetu kada uzmeš igračku a kada sam mu pogledao prst vidio sam točno tip čipa na koji se opekao i neki još serijski broj
Imam ja 16F84 ali sam iz CRO,nisam ni siguran dali je OK Mislim da sam vidio da sa njega visi komad kože