Pozdrav svima,
ja imam APC SMART UPS 1000VA koji kao ima regulaciju visokog i niskog ulaznog napona, ne znam koliko su oni to dobro odradili, ali ovaj UPS nece ni da pokusa da radi preko mog malog EINHELL agregata, vjerovatno ni frekvencija nije ni blizu onakva kakva treba da bude ili sta je vec, ali meni treba opcija kada se dva velika akumulatora isprazne da na UPS samo prikljucim agregat i da sve normalno nastavi da radi, ali kako da to odradim, a da ne kupujem neke ultra skupe agregate???
Da li neko ima neku ideju? Da li bi pomogao neki stabilizator napona?
Kako sve to radi kod skupih agregata?
Moram da pronadjem rjesenje jer cesto imam probleme sa strujom, jos malo pa cu morati praviti i svoju elektranu, takva nam je zemlja pa sve moramo da imamo svoje i kako onda da covjek radi???
Hvala.
UPS preko agregata, kako natjerati da radi?
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: UPS preko agregata, kako natjerati da radi?
Bilo bi dobro da nabaviš neki instrument (UNIMER) koji ima mjerenje napona i frekvencije koji biti pomogao da podesiš napon i frekvenciju agregata. Osim toga, prije nego što "uštekaš" UPS na agregat dobro je da prvo uštekaš sijalicu 60W. Dakle na izlaz agregata spojiš produžni kabl na koga ćeš spojiti sijalicu i UPS.
Sijalica je potrebna agregatu kao nekakav "normalan" teret, jer je UPS vrlo "nenormalan" teret ...
Sijalica je potrebna agregatu kao nekakav "normalan" teret, jer je UPS vrlo "nenormalan" teret ...
Re: UPS preko agregata, kako natjerati da radi?
Ma, mislim da sam davno pokusao sa tim stabilnim opterecenjem kao sto je sijalica kako bi ga malo opteretio i ustabilio, ali mislim da ups nije ni pokusao da se ukljuci tj. prebaci sa baterija na mrezu, ups ima mogucnost korekcije veceg napona od normalnog, a isto tako i nizeg, ali ne znam kolika mu je bas tolerancija za to, a naravno niko nije mislio da treba da se pegla i frekvencija, vjerujem da tu jedino pomazu ONLINE ups-ovi, valjda bi oni prihvatili i peglali taj napon, a u mom slucaju izgleda da mi treba neki agregat tipa inverter koji recimo pravi hodna i naravno puno je skuplji...i razmisljao sam ako bi postojao neki uredjaj koji pegla sve i napon i frekvenciju, ali izgleda da toga bas i nema...
Ovi inverter agregati rade tako nesto, ali ako sam dobro shvatio kako rade, kod njih agregat proizvodi struju sa puno vecom frekvencijom nego sto treba, a onda elektronika od toga generise pravi napon i frekvenciju...
Zalosno je sto zivimo u takvoj drzavi gdje sam ja, da bi moj posao mogao normalno da funkcionise, mora da kupim veliki UPS, a zatim i dva veila akumulatora, mislim da su 140-150Ah i to fino radi 3-4h bez struje, ali ni to cesto nije dovoljno, malo kise i malo vjetra i struje nema...uzas...
Ovi inverter agregati rade tako nesto, ali ako sam dobro shvatio kako rade, kod njih agregat proizvodi struju sa puno vecom frekvencijom nego sto treba, a onda elektronika od toga generise pravi napon i frekvenciju...
Zalosno je sto zivimo u takvoj drzavi gdje sam ja, da bi moj posao mogao normalno da funkcionise, mora da kupim veliki UPS, a zatim i dva veila akumulatora, mislim da su 140-150Ah i to fino radi 3-4h bez struje, ali ni to cesto nije dovoljno, malo kise i malo vjetra i struje nema...uzas...