Kupujem buzzer
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Kupujem buzzer
kupujem mehanički buzzer EMB-2206P4 ili slično. Tko ima neka se javi HITNO.
Re: Kupujem buzzer
Ja imam to samo je skinut sa stare maticne. Mislim da bi ti i to bilo dobro.
Bojim se da na maticnoj ploci nisu buzzeri nego mali zvucnici a oni se ne smiju spajati umjesto buzzera (provjeri otpor om-metrom). Ja imam mali buzz za 5V ali ne znam kako ti poslati!?Jedino da odem preko Save pa posaljem postom ali sam jako kratak s vremenom u zadnje vrijeme
Ako se ne snadjes napravicemo nesto!
Ako se ne snadjes napravicemo nesto!
Zahvaljujem svima koji su mi pokušali pomoć, znači radi se o mehaničkom a ne o piezo buzzeru. Ovaj buzzer ima unutra magnet zavojnicu i tranzistor koji ga signalom iz vanjskog uređaja uključuje te
ocsilira na oko 400 hz. buzer mi služi za rastjerivanje krtica u vrtu posudio od prijatelja uređaj da vidim što ima snimio ga i ustanovio da navedeni buzuer ne radi. naznam kako tjera krtice sumnjam u rad takvih uređaja. Hvala na interesu i trudu.
ocsilira na oko 400 hz. buzer mi služi za rastjerivanje krtica u vrtu posudio od prijatelja uređaj da vidim što ima snimio ga i ustanovio da navedeni buzuer ne radi. naznam kako tjera krtice sumnjam u rad takvih uređaja. Hvala na interesu i trudu.
Trebalo je odmah da kazes da se radi o rastjerivacu krtica, on ti radi na puno visim frekvencijama ( ultrazvuk) i prakticno ga ti i ne mozes cuti. Doduse ni krtica ne cuje ali ima osjetila druge vrste te osjeca kao vibracije tla. Navodno oscilacije koje siri taj rastjerivac ona osjeca kao potres zemlje. Ja vise volim zakopati staklenu bocu od vina ( 1 litar) naravno praznu u polje do otprilike pola njene visine i to mi za sada funkcionise. Pokriva mi oko 100 kvadrata dvorista izmedju betonskih povrsina.