Rasvjeta za WC

Rasprava o el. shemama, pitanja i diskusije. Ako ti treba neka shema, ovdje pitaj.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
mirzza
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Rasvjeta za WC

Post by mirzza »

Pozdrav svima,

Potrebni su mi vasi svajeti u rijesavanju ovog problema.
Dakle doso sam na ideju da udradim rasvjetu u WC bez prekidaca znaci samo da se udje u WC i da se svjetlo samo pali.

Razmisljao sam o senzorima pokreta za reflektore, al onda sam skonto da to mogu namjestit vremenski da i da ce mi se gasit dok se kupam npr, pa moram mahat da ga upalim ili ako udjem na kratko ostat ce bezveze ukljuceno svjetlo poslje mog izlaza jer je to vremenski..

Da li postoji neki senzor pokreta koji drzi otvoren prekidac dok se krecemo unutra sam opcijom kasnjenja npr minut poslje mog izlaska nek jos drzi ili nesto tako..

Ako neko zna imali se kupiti takav senzor negdje posebnona Ebay-u bilo bi super..

Unaprijed zahvalan.
pedja089
Administrator sajta
Administrator sajta

Re: Rasvjeta za WC

Post by pedja089 »

Pa to ti je od reflektora. Koliko ja znam on drzi otvoreno dok ima pokreta i jos neko vreme...
kizbaja
Odlično uznapredovao
Odlično uznapredovao

Post by kizbaja »

kako koji
neki kad se jednom aktiviraju rade dok ne istekne vrijeme kolko god ti maho ispred njih
a neki svaki put kad osjete pomak broje od pocetka
nisam skuzio da ista pise na njima u vezi toga, tako da ces morat kupit koji pa probat
Nikad briga, nikad stres, pijte samo Kraš Express
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Ima na forumu negde neko je pravio za prijatelja senzor za kupatilo. Samo ne kapiram svrhu osim ako nije javni wc pa ljudi ne gase svetlo.
nixx994
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by nixx994 »

ili T flip/flop,samo taster stavis na vrata,i kad otvoris i zatvoris prvo put,svetlo se upali,a kad otvoris i zatvoris drugi put,svetlo se ugasi.
Mada i ovo resenje ima nedostataka,moze da posluzi
:)
Kad porastem bicu Feko,ili mozda Pedja!!!:) :) :)
Post Reply