Pozz,ovako pravio sam led vu metar i sad mi se desava sledece:
Kad diode sve sijaju LM3914 se polako zagreva dal je to normalno,cim pojacam otpor preko trimera od 100 k LM se ohladi,dal neko zna o cemu je rec?
LM3914
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: LM3914
Ne vidim kakve ovo veze ima s programima (računalnim), promašio si forum.
Kad svijetle sve LED-ice onda očito iz LM-a povlače preveliku struju pa se isti zagrijava. Predpostavljam da su neke high-current LED-ice. Rješenja imaš nekoliko. Ili da uključiš DOT-mode, odnosno da ti svijetli jedna LED-ica u nizu, umjesto svih (pin 9 na plus pol), ili da zamjeniš LED-ice sa nekim slabijim tipovima (njih sigurno može izdržati - isprobano), ili ako baš moraš zadržati ove onda ih pali preko tranzistora.
Kad svijetle sve LED-ice onda očito iz LM-a povlače preveliku struju pa se isti zagrijava. Predpostavljam da su neke high-current LED-ice. Rješenja imaš nekoliko. Ili da uključiš DOT-mode, odnosno da ti svijetli jedna LED-ica u nizu, umjesto svih (pin 9 na plus pol), ili da zamjeniš LED-ice sa nekim slabijim tipovima (njih sigurno može izdržati - isprobano), ili ako baš moraš zadržati ove onda ih pali preko tranzistora.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Re: LM3914
A sta se odma ljutite,slucajno sam temu otvorio u "programima"nije namerno,a na odgovoru ti hvala zamenicu led pa cu javim ,hvala.