Pozdrav svima,
Imam sljedeci problem. Formatirao sam racunar i instalirao drivere, ali grafika na monitoru mi se nikako ne svidja, nekako je mutna i ne jasna, kao da ima sijena iza ikona.
Driveri su 100% njeni jer sam instalirao sa CD-a koji je dosao uz nju.
Posto je LCD monitor kliknuo sam na monitoru AUTO gdje sam do sada rijesavao taj problem, medjutim ni to nije uspjelo.
Probao sam DriverGenius razne CD-ove sa driverima, misleci da je do njih, medjutim izgleda nije..
Da li to moze biti do frekvencije, ovdje je oznaceno 60 Hz.
Svaka pomoc je dobro dosla,
Unaprijed zahvalan!
Problem sa grafickom
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Problem sa grafickom
Pronadji odgovarajucu rezoluciju mozda je tu problem. Ako nije to onda takav problem sa senkom hoce da pravi kabal od komp. do monitora. Posle toga ostaje monitor.
Eh na tom kablu ima prelaz sa americkog na europski prikljucak za graficku..
To jos nisam imao prilike da vidim Slikaj taj prelaz.
Evo prelaza:
Ovo je klasican VGA to DVI prelaz. Ako se ne varam nije u pitanju nikakav standard USA to EU vec analogno digitalni.
Digital Visual Interface (DVI)
Video Graphics Array (VGA)
Digital Visual Interface (DVI)
Video Graphics Array (VGA)
Bas tako i vecina novijih grafickih kartica ima oba izlaza na sebi uz dodatak S-video ili komponent prikljucaka za spajanje na TV. Naravno i gotovo svi LCD monitri imaju onakve prikljucke na sebi kao ulazne (DVi i SVGA).
VGA ces tesko naci na novijim grafickama jer se on izbacuje,polako se prelazi na HD!
Covjek je i mislio na svga ( 15 pinski) oni stari VGA otisli su u historiju sa herkuls karticama i 286 masinama