E ovako , novi sam na forumu pa nisam bas ni siguran jel tema na pravom mjestu. Imam problem sa upisom bin file-a u navedeni eeprom , eeprom je vec isprogramiran prije i iz njega normalno iscitam kod ali upis nikako. Probao sam sa winPic-om i nista.Podesio sam com izlaz i JDM programer te izabrao navedeni eeprom , a programator je allPic! Jel mi moze neko pomoci dali jos nesta trebam podesiti u samom programu i dali moze biti problem sto sam instalirao na windows 7 programe? Jos da napomenem da isti problem imam i sa programiranjem mikrokontrolera.Probao sam i sa ponyProg-om jedan PIC ali nije moglo se upisati.Ja sumljam da nisam podesio fino program ali zelim cuti i vasa misljenja. Hvala!
Svaka pomoc je dobro dosla..
Problem upisa u eeprom 24cxx
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Problem upisa u eeprom 24cxx
WP mora biti na masi...
aha , to mi nije bilo ! Hvala ti puno!!!
Jel mi mozes reci za 12c508 PIC jel ima nesta posebno da se podesi pri upisu ? Cuo sam da je ovaj pic samo jednom programabilan i da ga mjenja 12f ?
usput , nesta sam gledao na internetu i po meni bi trebalo masu dovesti na 4 pin 12c508 sto mi je na programatoru oznaceno kao Mclr , samo nisam siguran smijem li tu dovesti masu ??? izvinjavam se na ovako rasparcanom post-ovanju ...
- informaticar
- Odlično uznapredovao
Da taj pic možeš samo jednom programirati.
MCLR sa mikrokontrolera je napon programiranja koji dovodiš na 4. pin PIC-a bez toga neće htjet programirati...
MCLR sa mikrokontrolera je napon programiranja koji dovodiš na 4. pin PIC-a bez toga neće htjet programirati...