dobar dan svima,
da li se može otključat pic i pročitat sadržaj ako je code protected
MOLIM POMOĆ
hvala
pic 12c508a protected code
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: pic 12c508a protected code
To se ne moze, nedije sam bio naletio da ima neka firma, mislim da je u Americi i za velike pare to rade, tako da je i to ne isplativo.
Re: pic 12c508a protected code
Jeftinije ti je kupiti gomilu isprogramiranih pic-ova nego da ti ovaj kopiraju, bilo je na netu neke firme to rade mislim da je start nekoliko tisuca E pa na vise , zavisno od mikrokontrolera. Mislim da za ovaj tip nije toliko dobro zasticen ali za kucne uslove i prosjecnog elektronicara i previse zasticen. Jednostavnije je napisati drugi program za isti ili platiti nekome da ti napise program
.
Ovaj je takozvani OTP znaci kad je zasticen trajno je spaljen "most" preko koga se ocitava isti, tako da se isti nagriza odredjenim kiselinama da se pojavi silicij a onda se "jednostavno" mehanicki prespoji pod mikroskopima i specijalnom opremom koja moze nabosti mjesto na siliciju da se ocita program iz pic.

Ovaj je takozvani OTP znaci kad je zasticen trajno je spaljen "most" preko koga se ocitava isti, tako da se isti nagriza odredjenim kiselinama da se pojavi silicij a onda se "jednostavno" mehanicki prespoji pod mikroskopima i specijalnom opremom koja moze nabosti mjesto na siliciju da se ocita program iz pic.