ebay pitanje?

Forum koji ne mora biti vezan za elektroniku ali u kojem vrijede pravila foruma!

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
crazy marek
Penjem se :)
Penjem se :)

ebay pitanje?

Post by crazy marek »

pozdrav ljudi!
e ovako imam jedno pitanje!,do sada sam kupovao razne sitnice preko ebaya tako da nisam nikad platio nikakvu carinu i te gluposti...narucio bi ovo pojačalo pyle pro PWMA1003T cijena je 125 dolara,e sad ako neko u grubo zna, kolko bi koštala ta carina i sve ostalo šta se plača...
Swerz
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Re: ebay pitanje?

Post by Swerz »

10kn (9,50) platis postaru obavijest da se pojavis u carinarnici i doneses racun (izvadak sa paypal-a)
Zatim cca 10% carine na "price + shipping" i 25% PDV-a. Dakle malo preko 1000kn.
Za tocniju stopu carine trebas nazvati nekoga tamo pa ce ti reci okvirnu informaciju.

Naravno, uvijek postoji mogucnost da ti nece otvoriti paket i samim time carinit.
MHN
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by MHN »

Pogledaj dobro prije kupovine, cijena je pojacala 125$ ali ti je isto postarina za to oko 100-tinjak dolara.
luchni
Napredujem
Napredujem

Post by luchni »

Ako je to pojačalo ovo:

http://www.ebay.com/itm/Pyle-Pro-PWMA10 ... 231996fc05

uzevši u obzir da je srednji tečaj 1USD=5,72HRK, PayPal uzima vrijednost 1USD=5,95HRK ~ 6HRK.
'Price+shipping' sa onih 10% ti dođe oko 256 dolara, što kad pretvoriš u kune i dodaš 23% PDV-a bude 1900 kuna. Vjerojatno će biti manje zbog zaokruživanja i dodanih 10%, ali to je za nenadane troškove :D
Prošli tjedan sam bio na carini u Osijeku i tim postupkom mi je zaračunata stopa, u mom slučaju cijena tranzistora koje sam naručio bila je 57USD, a stopa carinjenja 78 kuna. Doduše nisam naručio preko ebay-a, nego od firme direktno, ali postupak je isti.
[Luke:] I can’t believe it. [Yoda:] That is why you fail.
Post Reply