Kvar PC-a
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Kvar PC-a
pozdrav
problem koji imam je: centralna se starta, medjutim izlaz na monitor nemam (monitor ostaje crn) graficku sam mijenjao medjutim problem je osto isti, prebacivo sam se i na izlaz grafike integrisane na maticnu plocu ali rezultat isti, sta je moguci kvar?
problem koji imam je: centralna se starta, medjutim izlaz na monitor nemam (monitor ostaje crn) graficku sam mijenjao medjutim problem je osto isti, prebacivo sam se i na izlaz grafike integrisane na maticnu plocu ali rezultat isti, sta je moguci kvar?
Re: Kvar PC-a
Ram, procesor ili maticna. Uglavnom ram najcesce crkava...
A da nije monitor?
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
Pretpostavljam da bi se onda cuo zvuk kad se digne sistem...
monitor je ok sigurno jer na drugu centralnu radi, probo sam drugi RAM al i dalje isto trenutno nemam drugi procesor da ispitam ispravnost trenutnoga ili eventualno drugu maticnu na koju bi probao ovaj procesor koji imam ,ali kad budem doso do zamjenskih (ploce ili procesora) javit cu se sa rezultatima
-
- Napredujem
Jesi li probao vaditi bateriju sa matične ( fizički resetirati bios)ploče??
Ja ti garantujem da je maticna otisla..
Izgleda ko nova radi sve super dioda koja signalizira njen rad svjetli, cak se okrece i ventilator od procesora, a nece nista da prikaze na monitoru.
Probaj svaku svoju komponentu (procesor, ram i to) na drugom racunaru i tako ces najlakse otkrit kvar..
Izgleda ko nova radi sve super dioda koja signalizira njen rad svjetli, cak se okrece i ventilator od procesora, a nece nista da prikaze na monitoru.
Probaj svaku svoju komponentu (procesor, ram i to) na drugom racunaru i tako ces najlakse otkrit kvar..
Ovako kreni od zamene napajanja najbolje bi bilo da imas neki drugi komp da pozajmis napajanje jer ako se svi uredjaji unutar centralne jedinice "cuju" normalno a izostaje dizanje sistema naprosto se moze desiti da je napajanje izgubilo snagu te da isto nema mogucnost pokrenuti sistem.
Resetiraj bios, ako i dalje monitor crn, pozdravi se s matičnom
Ljudi ko vm je ikada reko da je preporucljivo vaditi bateriju s maticne ploce pocetnicke greske zbog kojih navodno "crkava" maticna ploca i jesu nastale trajnim ostecenjem cipa na kome je zapisan bios igranjem sa napajanjem istog voleo bi da nam covek da jos neke detalje o kvaru ovako je samo nagadjanje a to nekada moze da izazove veci kvar nego sto je on bio u pocetku.
Ne mora se vaditi baterija da bi se resetovao BIOS, isključi napajanje, i nađi jumper, CLEAR CMOS, i prebaci na druge dvije nožice te ponovo vrati. Iako ja mislim kao što je već rečeno, da je tu matična otišla.