Volan za igre

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
Al
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Volan za igre

Post by Al »

Nešto je otišlo na volanu, kad skreèem u desno, odjednom mi skrene naglo u kontra stranu tj u lijevu.
otvorio sam ga i mislim da je kriv onaj element kakvih ima kod radija za pojaèavanje/stišavanje zvuka neznam kak se zove taj dio.
Ima tri kontakta ,okrugli je, i na njega su bile spojene tri žice.
ponovno sam spojio taj isti dio i sad ne mogu da mi uopèe skreèe u jednu stranu, vjerojatno sam krivo spojio, probavo sam razne kombinacije s te tri žice ali ništa uvijek isto.
Imam jedan takav slièni dio iz radija ali neznam dali radi probao sam ali ništa se ne dešava.
neznam šta da radim, može pomoè?
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Imao je moj drugar problem sa volanom.Unutra ima potenciometar neznam koja vrednost zaboravio sam a hoce i drajveri na komp da zezaju ja sam mislio da je bio potenciometar ali nije zezali drajveri i koliko se secam tek kad sam ceo XP preinstalirao posle bilo ok a isto je tako skretao kao i kod tebe.
Al
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Al »

stojke369 wrote:Imao je moj drugar problem sa volanom.Unutra ima potenciometar neznam koja vrednost zaboravio sam a hoce i drajveri na komp da zezaju ja sam mislio da je bio potenciometar ali nije zezali drajveri i koliko se secam tek kad sam ceo XP preinstalirao posle bilo ok a isto je tako skretao kao i kod tebe.
Znaèi to je potenciometar.
Misliš da je jproblem u driverima, i ja sam prvo pomislio na ti i baš kad je volan poèeo zezati mi je krepao disk na kojem sam imao operativni sustav, kad sam kupio novi disk instalirao drivere opet ista stvar, mislim da u mom sluèaju nisu driveri u pitanju.
jel mogu kako da provjerim dali taj potencimetar radi ispravno, ili je problem u neèem drugom.
Volan je smartbox
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

Koliko se secam druge elektronike nema u volanu :roll: Odi u neki tv servis i kupi potenciometar ili u neku radnju koja drzi elektronicke komponente neznam odakle si tako ako si iz srbije dacu ti brojeve telefona nekih radnji gde ja uzimam.Zameni potenciometar on nije skup u srbiji kosta 1 evro .A ako nije do njega drajveri su ti nesto zeznuli stvar ja ti kazem da sam morao da preinstaliram XP pa sam ponovo uneo drajnere i radio je ok.
Al
Pocetnik na forumu
Pocetnik na forumu

Post by Al »

stojke369 wrote:Koliko se secam druge elektronike nema u volanu :roll: Odi u neki tv servis i kupi potenciometar ili u neku radnju koja drzi elektronicke komponente neznam odakle si tako ako si iz srbije dacu ti brojeve telefona nekih radnji gde ja uzimam.Zameni potenciometar on nije skup u srbiji kosta 1 evro .A ako nije do njega drajveri su ti nesto zeznuli stvar ja ti kazem da sam morao da preinstaliram XP pa sam ponovo uneo drajnere i radio je ok.
kako da znam koji potenciometar, il je svejedno?Mislim na jaèinu, jer ima doma od starih radija par potpuno istih, ali nisam zapisao raspored kako spojiti na te tri žice na tri kontakta na potenciometru. pa jel može pomoè oko toga. jedna žica je - pol, a druge dvije su +, radi se o 5V.
-ide u sredinu, a svaki + sa jedne strane?
Post Reply