Zanima me je li netko radio adapter za spajanje monitora za računalo na DVB-T prijamnik koji ima SCART izlaz Našao sam jednu shemu na pinouts.ru ali ne znam radi li to, a ne bih htio trošiti vrijeme i novac na to uzalud. Neki modeli DreamBox DVB-T, DVB-C odnosno DVB-S prijamnika uz SCART izlaz imaju i DVI izlaz, pa sam na temelju toga zaključio da je ovo što tražim izvedivo, samo je pitanje koliko je složeno i uz koju cijenu.
Hvala za svaku korisnu informaciju.
Adapter SCART na VGA (ili DVI)
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax
Re: Adapter SCART na VGA (ili DVI)
Pogledaj na googlu. Tamo ces naci nesto sto sigurno i provereno radi.
Adapter SCART na VGA (ili DVI)
Prije nego što sam postavio pitanje ovdje, pročešljao sam Google, ali osim ovog što sam našao na pinouts.ru nisam našao ništa drugo upotrebljivo, a pogotovo nešto što ima bar i jednu riječ jamstva da pouzdano radi. U međuvremenu sam se raspitao kod domaćih prodavača od kojih neki nude nešto slično ali nepouzdano i nekvalitetno.
evo pozdrav ja sam radio danas adapter scart na vga pošto imam receiver, a želim ga spojiti na stari crt monitor koji ide preko vga. kad sam ga spojio, nije želio raditi, a ja ne znam iz kojeg razloga. uključim monitor i spojim, i on ne kaže "NO SIGNAL", nego se pojavi crni ekran, i na lampici on/off umjesto da svjetli zelena, svjetli narandžasta boja. pošto ne želi raditi, mene je malo začudilo to da vga konektor na monitoru NEMA kontakt mase za green (nema ga tvornički i nije slomljen), ali kad ka spojim na komp, onda sve šljaka ko švicarski sat. može neko nabaviti šemu ili nisam dobro spojio (ali pet puta sam provjerio i nigdje nema kratkog spoja) jer ja stvarno ne razumijem tu današnju tehnologiju
Pokazi nam po kojoj semi si radio...vecina momitora zahtjeva H sync i
V sync da se aktiviraju, a i rade samo pod odredjenim rezolucijama
tako da video signal treba razdvojiti u rgb i sync i prervoriti u mode koji monitor moze prikazati
a za @smjeska....DVI izlaz imaju samo HD sat prijemnici i oni ne pretvaraju analogne signale u digitalne
vec direktno iz HD dekodera uzimaju digitalni signal....
V sync da se aktiviraju, a i rade samo pod odredjenim rezolucijama
tako da video signal treba razdvojiti u rgb i sync i prervoriti u mode koji monitor moze prikazati
a za @smjeska....DVI izlaz imaju samo HD sat prijemnici i oni ne pretvaraju analogne signale u digitalne
vec direktno iz HD dekodera uzimaju digitalni signal....
“Imali smo mi i vecih problema, pa ih nismo rijesili.” -Grunf
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
"Samo se sirotinja buni,bogati sute i trpe!"
oprosti što se nisam javljao već par dana... spojio sam composite video out na scart-u na horizontal sync na vga, sa vertical išta nisam radio, malo sam proguglao, gledao šeme, ali ni meni nije jasno kako to da vsync nikamo ne spaja. monitor ti je stara mrcina s katodnom cijevi PHILIPS 105E.
Da li si siguran da taj DVB-S prijemnik na izlazi daje RGB + Composite sync, posto znam da uglavnom na SCART izlazima takvih prijemnika ima Composite Video.
A to sto se tice Hsync i Vsync, postoje CRT monitori koji mogu da rade i kada se na Hsync ulaz dovede Csync signal. Ali pitanje je dal taj Philips to moze a postoje integrisana kola uz pomoc kojih moze da se iz Csync kreiraju Hsync i Vsync.
I jos jedna stvar, da li ti je izlaz iz DVB-S prijemnika interlace ili progressive. Ako je interlace onda je pitanje da li monitor moze da prihvati Hsync 15.5kHz, to je mnogo niska frekvencija za VGA monitore.
A to sto se tice Hsync i Vsync, postoje CRT monitori koji mogu da rade i kada se na Hsync ulaz dovede Csync signal. Ali pitanje je dal taj Philips to moze a postoje integrisana kola uz pomoc kojih moze da se iz Csync kreiraju Hsync i Vsync.
I jos jedna stvar, da li ti je izlaz iz DVB-S prijemnika interlace ili progressive. Ako je interlace onda je pitanje da li monitor moze da prihvati Hsync 15.5kHz, to je mnogo niska frekvencija za VGA monitore.