Ono najbitnije krenimo od nagrade 500kn početna cifra za sređivanje predstavljenog proglema u kasnijem tekstu...
Radi se o bluetooth modulu koji ne znam ni kako se točno zove, ali imam neke sheme i datasheet tog-a. Na modulu ništa ne piše, a o tome ima teksta i u temi PIC/Bluetooth. Prilažem dokumentaciju koju imam i po kojoj sam napravio komunikaciju između AVR-a i PC-a putem bluetooth.
Idemo dakle na problem:
Napravio sam test program koji samo vraća podatke koje primi sa PC-a. Loop C-a izgleda ovako:
Code: Select all
while(1){
while(UartTestHit()){
UartPutChar(UartGetChar());
}
}
Pakete šaljem iz fr*e Basica, ali nije bitno iz čega se šalju, nego kako i kada se vraćaju nazad. Probao sam slati iz hyper terminala i problem je i dalje tu tako da za ovaj test nije bitno tko na PC-u pristupa COM portu bluetooth-a.
Test 1:
Svakih 100 mS sa PC-a šaljem paket 0xAA, 0xAA, 0xAA, 0xAA, dakle 4 byte-a 0xAA i to poslikano osciloskopom izgleda ovako:
Uploaded with ImageShack.us
Ovo je slikano na Rxd i Txd linijama AVR-a, a gornji kanal je ono što šaljem prema PC-u dok je donji ono što primam sa PC-a.
Baud je 38400, što se može vidjeti i po ova 4 byte-a jer su poslana za 1mS -> (1/38400)*10 bits * 4 bytes
Kada svakih 100 mS šaljem paket on se očito vraća odmah, pa evo još jedna slika na kojoj se vidi svakih koliko šaljem test paket.