Ljudi nije mi ovo jasno...Pitacu ponovo pa nek zeko lupa glavomsonar wrote:radi,radi..al mi nesto nije jasno...
shunt sam napravio tako da kada kratko spojim izlaz, ampermetar pokazuje 7A.Pali se LED,strujno ogranicenje radi,Regulacija struje takodje.Potenciopetar je u max polozaju.
E sad,kada spojim sijalicu (potendiometar ne diram, ostao je u max polozaju) pokazuje mi 3.2A.( Led ne svijetli).
Jel to u redu?
Nisam ovo gore dobro objasnio.
Shunt sam napravio tako da kada kratko spojim izlaz, ampermetar pokazuje 7A.Pali se LED,strujno ogranicenje radi,Regulacija struje takodje.Potenciopetar je u max polozaju.
E sad,kada spojim sijalicu (potendiometar ne diram, ostao je u max polozaju) pokazuje mi 3.2A.( Led ne svijetli). Kada Potenciometar okrenem za milimetar upali se LED. I sad ispade da je skala od 0-3.2 A????. Sta svijetli koji k.. ima slobodno 10A da cucla. Ma da je potenciometasr na pola, ima 5A slobodno da vuce...Skinem sijalicu spojim ampremetar i pokazuje 9A (manje od 10A zbog tog milimetra)
I jos nesto. Kada priblizim ruku ovoj plocici na kojoj je LM393 ,Led se upali..
Jutros Kratko spojio izlaz i ostavio da vidim da li ce napajanje izdrzati na 10 A. HEH ,izdrzalo je 15min!
Izgorili Tranzistori u Primaru. Zamjenim i ponovo upalim....radilo 2min i opet crklo. . Sutra ponovo testovi pa cu vidjeti.