Elektronika na golf 4

Forum o svemu i svačemu, ALI vezanim za elektroniku.

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF

Post Reply
emiter
Pravo uznapredovao :)

Elektronika na golf 4

Post by emiter »

Pozdrav svim forumasima, nisam bio odavno na forumu ali evo me sad sa novim problemom heh...

Nedavno sam imao udes sa golfom 4 (TDI 1,9 crveno DI)i naravno akrivirali su se prednji zracni jastuci, naravno to sam popravio, postavio nove jastuke, elektroniku mi covjek resetovao i radi sve ok.

Problemi su sljedeci:
1. Kad vozim npr auto putem, cim brzina predje 100km/h ugasi mi se turbina i onda nece nikako da vuce, cim ugasim auto i ponovo upalim sve ide normalno dok ne predjem 100km/h... sta bi tu mogao biti problem?

2. Kad sam postavljao nove zracne jastuke vidio sam da mi je na vozacevom jastuku slab konektor i ovaj majstor mi je rekao da ima sanse da mi se ponovo upali lampica od jastuka.. i tada da trebam zamijenit taj konektor... Jutros se to i desilo ali to nije problem, nego je problem da je s tim sva elektronika "poludila", ne radi gotovo nista, podizaci stakala, daljinsko kljucanje, podesavanje retrovizora.. ma nista... heh u cemu je fora?

Hvala svima koji samo procitaju topic :)
grunf

Re: Elektronika na golf 4

Post by grunf »

1.pogledaj EGR ventil mislim da se tako zove ili boost valave i ocisti ga malo ili ga "podmazi"....
emiter

Post by emiter »

Hvala Grunf...

Pod dva je rijeseno, osigurac broj 14 od 10A izgori zato sto je zaglavljena brava na gepeku (pokusano provaliti)
stojke369
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by stojke369 »

A ti bas imas srece :D
emiter

Post by emiter »

ma sretan sam s ovim golfom pravo heh :azdaja:
junior

Post by junior »

ja imam isti golf 12god. i nikad ni najmanji problem. osim sto mi je riknuo osigurac od stop svjetla jedno 3-4 puta u jednom danu....hehe.... Mozda je caka sto nema crveni :DI
trax
Administrator sajta
Administrator sajta

Post by trax »

Taj golf ima "komfort" elektroniku koja je (ja mislim) ili ispod jednog prednjeg sjedista ili ispod poda na vozacevoj strani. Vidi da se nije otkacio malo konektor, i vidi da nije usla voda tu. Ako tu udje voda, moze da napravi problem i onda ti ponekad ne radi nista od elektronike u kolima.
emiter

Post by emiter »

Ma rijesio sam ja elektroniku... jos samo trebam ovo sto se turbina gasi na 100 km/h... dok otopli malo vrijeme skinut cu ovaj EGR ventil da vidim sta je s njim, a trebam takodje promijenit i ova crijeva od vakuma jer se sa njih ovaj oplet sav ogulio......
Post Reply