Pozdrav svim forumasima, nisam bio odavno na forumu ali evo me sad sa novim problemom heh...
Nedavno sam imao udes sa golfom 4 (TDI 1,9 crveno DI)i naravno akrivirali su se prednji zracni jastuci, naravno to sam popravio, postavio nove jastuke, elektroniku mi covjek resetovao i radi sve ok.
Problemi su sljedeci:
1. Kad vozim npr auto putem, cim brzina predje 100km/h ugasi mi se turbina i onda nece nikako da vuce, cim ugasim auto i ponovo upalim sve ide normalno dok ne predjem 100km/h... sta bi tu mogao biti problem?
2. Kad sam postavljao nove zracne jastuke vidio sam da mi je na vozacevom jastuku slab konektor i ovaj majstor mi je rekao da ima sanse da mi se ponovo upali lampica od jastuka.. i tada da trebam zamijenit taj konektor... Jutros se to i desilo ali to nije problem, nego je problem da je s tim sva elektronika "poludila", ne radi gotovo nista, podizaci stakala, daljinsko kljucanje, podesavanje retrovizora.. ma nista... heh u cemu je fora?
Hvala svima koji samo procitaju topic
Elektronika na golf 4
Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax, LAF
Re: Elektronika na golf 4
1.pogledaj EGR ventil mislim da se tako zove ili boost valave i ocisti ga malo ili ga "podmazi"....
Hvala Grunf...
Pod dva je rijeseno, osigurac broj 14 od 10A izgori zato sto je zaglavljena brava na gepeku (pokusano provaliti)
Pod dva je rijeseno, osigurac broj 14 od 10A izgori zato sto je zaglavljena brava na gepeku (pokusano provaliti)
A ti bas imas srece
ja imam isti golf 12god. i nikad ni najmanji problem. osim sto mi je riknuo osigurac od stop svjetla jedno 3-4 puta u jednom danu....hehe.... Mozda je caka sto nema crveni :DI
Taj golf ima "komfort" elektroniku koja je (ja mislim) ili ispod jednog prednjeg sjedista ili ispod poda na vozacevoj strani. Vidi da se nije otkacio malo konektor, i vidi da nije usla voda tu. Ako tu udje voda, moze da napravi problem i onda ti ponekad ne radi nista od elektronike u kolima.
Ma rijesio sam ja elektroniku... jos samo trebam ovo sto se turbina gasi na 100 km/h... dok otopli malo vrijeme skinut cu ovaj EGR ventil da vidim sta je s njim, a trebam takodje promijenit i ova crijeva od vakuma jer se sa njih ovaj oplet sav ogulio......