Tipkovnica za mikrokontroler

Rasprava o PIC mikrokontrolerima, PIC projekti i drugo vezano za PIC-eve...

Moderators: pedja089, stojke369, [eDo], trax

Post Reply
woxxx

Tipkovnica za mikrokontroler

Post by woxxx »

Pozdrav ,

Novi sam ovdje na forumu i potrebna mi je pomoč oko izrade tipkovnice za mikrokontroler , moram ovo radit za skolu pa da se malo primim posla , trebaju mi neke dobre ideje od profi elektroničara :D , ince ja sam mislio uzet neki PIC mikrokontroler spojit ga ne neki display , posebno uzet par nekakvih tipki ljepo ih spojit (npr od 1-9) i spojit na mikrokontroler i da ispisuje brojeve koje ja pritiščem , tako nekako mi je to u glavi , al trebam pomoc oko realizacije toga svega . Ako može neko da mi pomogne, objasni kako bi to mogao napravit i koje sklopove da koristim .

Hvala.
78L05
Pravo sam se raspisao :)

Re: Tipkovnica za mikrokontroler

Post by 78L05 »

Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
woxxx

Post by woxxx »

Hvala ti , al nebih koristio takve metode , nesto klasicno a da se moze nekakv display spojit lcd ,7-segment ili tak nest samo da nije nixie xD..

Ako jos netko moze pomoci nek samo izvoli .
Laki5
Penjem se :)

Post by Laki5 »

Pogledaj PM mislim da će ti to pomoći...
Pozdrav
78L05

Post by 78L05 »

Kao prvo, nisi me razumio, nisam mislio da koristis taj uredaj, vec da procitas opis koji se odnosi na to kako radi ukucavanje sifre, odnosno kako se pomocu A/D konverzije iscitava koja je tipka pritisnuta. Sve se moze napraviti "jednostavnije" pomocu vise ulaza, tada bi svaka tipka imala svoj ulaz na kontroleru i onda samo piči.
Lako je napraviti da unos sa "tipkovnice" ispisujes na displej, bilo LCD, bilo 7-segmentni, samo u drugom slucaju jos trebas i dekoder.
Kao drugo, Laki5, zasto PM, nije li ovo forum gdje bi trebao objaviti sve javno, nekome ce ova tema zatrebati mozda da mjesec ili godinu dana, pa se mozda i posluzi tvojim materijalom.
Ne vjeruj u čuda - računaj na njih!
Momak
Pravo uznapredovao :)
Pravo uznapredovao :)

Post by Momak »

Procitaj prve dve strane Pedjinog kursa PBP-a i mislim da ces naci sva resenja za tvoj problem! :wink:
Kad pijemo, mi se i napijemo.
Kad se napijemo, mi i zaspemo.
Kad spavamo, mi ne činimo grehe.
Ako ne činimo grehe, onda idemo u raj.
Zato i pijemo da bi otišli u raj.
Laki5

Post by Laki5 »

78L05 slažem se sa tobom, ali materijal koji sam mu poslao je deo jednog šireg projekta i ne mogu javno da ga objavljujem jer ću posle toga imati problema, a njemu verovatno može da pomogne...Fazon je malo različit od tog sa A/D konvertorom i treba mu više portova na mikrokontroleru jer za tastaturu 4x4 npr. koristi četiri porta sa kojih stalno šalje jedinicu i još četiri koje očitava i kad pritisne neki taster u zavisnosti na kom portu detektuje primljenu jedinicu znaće šta je pritisnuo, to je mikroelektronika koristila na svojim razvojnim sistemima.
Pozdrav
Post Reply